Különleges ízvilágot varázsolnak a szárnyasoknak a citrusfélék – egy ilyen receptet készítettünk most, melyben naranccsal dobjuk fel a kacsamellet.
Azok számára, akik vashiányban szenvednek, a kacsa egy remek választás lehet, hiszen nemcsak vasban, de cinkben is gazdag. Továbbá tele van különféle B vitaminokkal, találhatunk benne B1, B2, B4 és B5 vitaminokat is, melyek segítik az emésztésünket, a máj- és veseműködést, de segíthetnek az álmatlanság megoldásában is.
https://cleaneating.hu/tudastar/izletes-szarnyasok-melyeknek-ott-a-helyuk-az-etlapodon/
Narancsos kacsamell párolt-sült zöldségekkel
Ez a recept a csíkokról is szól: minden hozzávalót csíkokra vágunk, és úgy készítjük el. A narancs pikáns ízt kölcsönöz a kacsának
Előkészület: 30 minutes minutes
Főzés: 1 hour hour
Típus: Főétel
Konyha: Klasszikus, Magyaros
Kulcsszó: édesburgonya, kacsa, kacsamell, narancsos kacsa, sült zöldség
Tálalás: 3
Kalória: 348.6kcal
Cost: 2000
Hozzávalók
Kacsához
- 2 db bőrös kacsamell
- 1 db narancs
- 1 ek olíva olaj
- só
- bors
Zöldségkörethez
- 1 db batáta
- 3 db sárgarépa
- 1 db fehérrépa
- 0,5 db póréhagyma
- 1 db tv paprika
- 1 db kaliforniai paprika
- 1 ek olívaolaj
- só
- bors
Elkészítés
- A zöldségeket és a narancsot vágjuk csíkokra. A répát és batátát hámozóval érdemes szelni, hogy minél vékonyabb legyen.
- Jól felhevített serpenyőbe evőkanálnyi olajat teszünk, majd ezen megkérgesítjük a kacsamelleket. Forgatás előtt sózzuk, borsozzuk, majd a másik oldalt is fűszerezzük.
- A melleket a tűzről levéve kicsit hűlni hagyjuk, majd csíkokra vágjuk.
- A kacsamellhez használt serpenyőbe dobáljuk a csíkozott zöldségeket puhulási sorrendben - fehérrépa, sárgarépa, hagyma, paprika, édesburgonya.
- Egy másik serpenyőben olajon karamellizálni kezdjük a narancsszeleteket. Közben a zöldségeket fedjük le, hogy párolódjon.
- Két perc után a kacsamell-csíkokat dobjuk rá a narancsra, és magas lángon süssük át.
- Néha megkavarjuk mindkét serpenyő tartalmát - ha a narancsos kacsa levet ereszt, csorgassuk rá a zöldségekre.
Tápanyagok
Serving: 300g | kalória: 348.6kcal | szénhidrát: 23.9g | fehérje: 28.6g | zsír: 15.4g | telített zsír: 3.1g | többszörösen telített zsír: 1.9g | egyszeresen telített zsír: 8.4g | koleszterin: 102.7mg | rost: 4.7g | cukor: 9.3g
Elkészítetted?Pineld a @CleanEatingHU vagy jelöld: #cleaneatinghu!
A recept elkészültét az Agrármarketing Centrum támogatta.