Narancsos kacsamell zöldségágyon

Különleges ízvilágot varázsolnak a szárnyasoknak a citrusfélék – egy ilyen receptet készítettünk most, melyben naranccsal dobjuk fel a kacsamellet.

Azok számára, akik vashiányban szenvednek, a kacsa egy remek választás lehet, hiszen nemcsak vasban, de cinkben is gazdag. Továbbá tele van különféle B vitaminokkal, találhatunk benne B1, B2, B4 és B5 vitaminokat is, melyek segítik az emésztésünket, a máj- és veseműködést, de segíthetnek az álmatlanság megoldásában is.

https://cleaneating.hu/tudastar/izletes-szarnyasok-melyeknek-ott-a-helyuk-az-etlapodon/

Narancsos kacsamell

Narancsos kacsamell párolt-sült zöldségekkel

Ez a recept a csíkokról is szól: minden hozzávalót csíkokra vágunk, és úgy készítjük el. A narancs pikáns ízt kölcsönöz a kacsának
Előkészület: 30 minutes
Főzés: 1 hour
Típus: Főétel
Konyha: Klasszikus, Magyaros
Kulcsszó: édesburgonya, kacsa, kacsamell, narancsos kacsa, sült zöldség
Tálalás: 3
Kalória: 348.6kcal
Cost: 2000

Hozzávalók

Kacsához

  • 2 db bőrös kacsamell
  • 1 db narancs
  • 1 ek olíva olaj
  • bors

Zöldségkörethez

  • 1 db batáta
  • 3 db sárgarépa
  • 1 db fehérrépa
  • 0,5 db póréhagyma
  • 1 db tv paprika
  • 1 db kaliforniai paprika
  • 1 ek olívaolaj
  • bors

Elkészítés

  • A zöldségeket és a narancsot vágjuk csíkokra. A répát és batátát hámozóval érdemes szelni, hogy minél vékonyabb legyen.
    Narancsos kacsamell recept - előkészítés
  • Jól felhevített serpenyőbe evőkanálnyi olajat teszünk, majd ezen megkérgesítjük a kacsamelleket. Forgatás előtt sózzuk, borsozzuk, majd a másik oldalt is fűszerezzük.
  • A melleket a tűzről levéve kicsit hűlni hagyjuk, majd csíkokra vágjuk.
    Narancsos kacsamell recept - csíkra vágás
  • A kacsamellhez használt serpenyőbe dobáljuk a csíkozott zöldségeket puhulási sorrendben - fehérrépa, sárgarépa, hagyma, paprika, édesburgonya.
  • Egy másik serpenyőben olajon karamellizálni kezdjük a narancsszeleteket. Közben a zöldségeket fedjük le, hogy párolódjon.
    Narancsos kacsamell recept - narancs
  • Két perc után a kacsamell-csíkokat dobjuk rá a narancsra, és magas lángon süssük át.
  • Néha megkavarjuk mindkét serpenyő tartalmát - ha a narancsos kacsa levet ereszt, csorgassuk rá a zöldségekre.
    Narancsos kacsamell recept

Tápanyagok

Serving: 300g | kalória: 348.6kcal | szénhidrát: 23.9g | fehérje: 28.6g | zsír: 15.4g | telített zsír: 3.1g | többszörösen telített zsír: 1.9g | egyszeresen telített zsír: 8.4g | koleszterin: 102.7mg | rost: 4.7g | cukor: 9.3g
Elkészítetted?Pineld a @CleanEatingHU vagy jelöld: #cleaneatinghu!

A recept elkészültét az Agrármarketing Centrum támogatta.

Tartalmainkat először hírlevél-olvasóinknak küldjük el. Iratkozz fel, hogy elsőként kapd meg leveleinket!

Tartalmainkat először hírlevél-olvasóinknak küldjük el. Iratkozz fel, hogy elsőként kapd meg leveleinket!

Olvass további hasznos tartalmakat: