Tele van fehérjével, ízletes, és még a bélrendszerünket is támogatja!
A csirkemell is lehet izgalmas főétel – ezzel a jeligével érdemes hozzáállni ehhez az ízekben gazdag, mégis egészséges recepthez. Mint ismert, a csirkemell igencsak gazdagon tartalmaz fehérjét, amivel az izmainkat támogatjuk, a feltéttel pedig az ízek szerelmeseinek kedvezünk: az oregánó, bazsalikom, kukorica és paradicsomszósz kiváló kiegészítője ennek a húsételnek, rizzsel tálalva pedig a szükséges energiával is ellátjuk a szervezetünket.
Akik aggódnának, hogy a csirkemell túlságosan száraz, azoknak bátran kijelenthetjük: a fermentált káposztasaláta megadja a kellő zamatosságát az ételünknek. A káposzta ráadásul az egyik legjobb tápanyag a bélrendszerünknek, hiszen segíti az emésztést, tisztítja a bélfalakat. Kell ennél több?
Ezt a főételt azoknak is ajánljuk, akik odafigyelnek az alakjukra, esetleg diétába kezdenek.
Mediterrán csirkemell fermentált káposztasalátával
Equipment
- főétel
- mediterrán
- csirkemell rizs
Hozzávalók
- 70 dkg csirkemell
- 2 dl sűrített paradicsom
- 10 dkg reszelt sajt
- 3 evőkanál kukorica
- 1 kávéskanál só
- 1 csipet bors
- 0,5 kávéskanál oregánó
- 0,5 kávéskanál bazsalikom
- 1 bögre rizs
- 2 bögre víz
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 kg káposzta
- 1 fej vöröshagyma
- 1 db sárgarépa
- 0,5 db kígyóuborka
- 1 liter víz
- 20 gramm só
Elkészítés
- A káposztát, hagymát, sárgarépát és uborkát finomra gyaluljuk és összekeverjük. 1 liter vízzel és 20 gramm sóval oldatot készítünk (szintén összekeverjük).
- Egy fertőtlenített befőttesüvegbe belenyomkodjuk a zöldségeket, majd a sós vízzel felöntjük. Az üveget légmentesen lezárjuk. Ezt körülbelül 20 fokos hőmérsékleten 5 napig érni hagyjuk. Időnként kicsit meglazíthatjuk a befőttes üveg tetejét.
- A csirkemellett megmossuk, vékony szeletekre vágjuk. Sózzuk, borsozzuk, majd egy beolajozott tepsibe rátesszük. A tetejét bekenjük paradicsomszósszal, rászórjuk a kukoricát, bazsalikomot, oregánót és a reszelt sajtot. 180 fokra előmelegített sütőbe betesszük alsó és felső sütésen. Nagyjából 40 percig süssük, amíg aranybarnára nem pirul a sajt.
- Egy lábasban felmelegítünk egy evőkanál olívaolajat, majd ráöntjük a bögre rizst. Egy picit megpirítjuk a rizsszemeket, majd miután kifehéredtek, ráöntjük kétszeres mennyiségű (két bögre) vizet. Közepes lángon időnként kevergetve körülbelül 15 percig főzzük. Végül sóval ízesítsük.
Tápanyagok
Ezt a receptet a Clean Eating Program részeként ingyen letöltheted! Nem vagy még tag? Próbáld ki most, egy hétre csak 990 Ft-ért! 300+ egészséges recept, 5 db e-könyv és tudástár vár rád! Kattints ide, és csatlakozz most az Életmódprogramhoz!
[/MM_Member_Decision]