Tökfőzelék kenyér nélküli fasírttal

Ha nyár, akkor tökfőzelék! Jó sok kaporral, melegen, de akár hidegen fogyasztva is.

A főzőtökre jellemző, hogy zsírban és szénhidrátban szegény, így diéta alatt is jó választás. A főzőtök bővelkedik A-vitaminban és E-vitaminban, amelyek a szemünk és a bőrünk egészségéért tesznek sokat. Ugyanakkor K-vitaminban is gazdag, ami a szívünket erősíti.

Mivel kifejezetten gyorsan elkészíthető, könnyű hétköznapi ebédként is megállja a helyét. Jól összeállított hús alapú fasírttal és növényi fasírtokkal egyaránt kiegészíthető. Mi most egy húsos verziót hoztunk a főzelék mellé.

Tökfőzelék kenyér nélküli fasírttal

Ha nyár, akkor tökfőzelék. Jó sok kaporral, melegen, de akár hidegen fogyasztva is. A főzőtökre jellemző, hogy zsírban és szénhidrátban szegény, így diéta alatt is jó választás. A főzőtök bővelkedik A-vitaminban és E-vitaminban, amelyek a szemünk és a bőrünk egészségéért tesznek sokat. Ugyanakkor K-vitaminban is gazdag, ami a szívünket erősíti. Mivel kifejezetten gyorsan elkészíthető, könnyű hétköznapi ebédként is megállja a helyét. Jól összeállított hús alapú fasírttal és növényi fasírtokkal egyaránt kiegészíthető.  Mi most egy húsos verziót hoztunk a főzelék mellé.
[MM_Member_Decision membershipId="1|2|3"]

Hozzávalók

Hozzávalók a főzelékhez:

  • 1 kg gyalult tök
  • 2 csomó kapor
  • 2 fej vöröshagyma
  • 3 teáskanál ecet
  • ízlés szerint

Hozzávalók a fasírthoz:

  • 0,5 kg darált hús pulyka vagy marha
  • 2 evőkanál kókuszolaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • só, bors, pirospaprika ízlés szerint

Elkészítés

Főzelék elkészítése

  • Vágd apróra a hagymát és dinszteld meg az olajon.
  • Add hozzá a tököt, majd a sót és amikor levet engedett, jöhet az apróra vágott kapor is.
  •  Keverj rajta párat és hagyd rotyogni. Ha úgy látod, kevés a lé, öntsd fel egy kis vízzel.
  • Főzd puhára, majd amikor elkészült, ízesítsd egy kevés ecettel.

Fasírt elkészítése

  • A húst a felaprított hagymával, olajjal és fűszerekkel dolgozd össze.
  • Formálj a masszából kis gombócokat, picit lapítsd le őket egy fakanál vagy a tenyered segítségével és előmelegített sütőben sütőpapíron 180 fokon 50-60 perc alatt süsd őket készre.
Elkészítetted?Pineld a @CleanEatingHU vagy jelöld: #cleaneatinghu!
[/MM_Member_Decision] [MM_Member_Decision isMember="false"]

Ezt a receptet a Clean Eating Program részeként ingyen letöltheted! Nem vagy még tag? Próbáld ki most, egy hétre csak 990 Ft-ért! 300+ egészséges recept, 5 db e-könyv és tudástár vár rád! Kattints ide, és csatlakozz most az Életmódprogramhoz!

[/MM_Member_Decision]
Tartalmainkat először hírlevél-olvasóinknak küldjük el. Iratkozz fel, hogy elsőként kapd meg leveleinket!

Tartalmainkat először hírlevél-olvasóinknak küldjük el. Iratkozz fel, hogy elsőként kapd meg leveleinket!

Olvass további hasznos tartalmakat: