Sült zöldségkrém kovászos kenyérrel

Varázsold színesebbé és egészségesebbé a reggeliket: készíts zöldség alapú kencéket a kenyeredre és felejtsd el a tartósítószeres bolti kencéket!

Ezzel egyrészt könnyedén tudod növelni a bevitt zöldségadagot, vele együtt pedig az értékes tápanyagokat, másrészt gazdagabb ízélménnyel ajándékozod meg magad.
Különböző alapanyokat és fűszereket használhatsz egy-egy zöldséges feltét elkészítéséhez. Mi ezúttal egy nagyon egyszerű, ám annál finomabb verziót mutatunk neked.

Sült zöldségkrém kovászos kenyérrel

Ha szeretnéd színesíteni és egészségesebbé tenni a reggeliket, akkor kezdheted azzal is, hogy a bolti kencék helyett zöldséges alapot kensz a kenyeredre. Ezzel egyrészt könnyedén tudod növelni a bevitt zöldségadagot, vele együtt pedig az értékes tápanyagokat, másrészt gazdagabb ízélménnyel ajándékozod meg magad. Különböző alapanyokat és fűszereket használhatsz egy-egy zöldséges feltét elkészítéséhez. Mi ezúttal egy nagyon egyszerű, ám annál finomabb verziót mutatunk neked.
[MM_Member_Decision membershipId="1|2|3"]

Hozzávalók

  • 1 db padlizsán kisebb
  • 3 db paprika
  • 1 evőkanál kókuszolaj
  • ízlés szerint
  • fűszerek ízlés szerint

Elkészítés

  • Vágd kockákra a padlizsánt és a paprikákat.
  • A kókuszolajon kezd el pirítani a zöldségeket. Közepes hőfokon, néha kevergetve süsd őket 15-20 percig.
  • Amikor kellően megpuhultak, tedd őket egy tálba, add hozzá a fűszereket ízlés szerint és botmixerrel keverd őket krémesre.
  • Friss, ropogós kovászos kenyérrel az igazi!
Elkészítetted?Pineld a @CleanEatingHU vagy jelöld: #cleaneatinghu!
[/MM_Member_Decision] [MM_Member_Decision isMember="false"]

Ezt a receptet a Clean Eating Program részeként ingyen letöltheted! Nem vagy még tag? Próbáld ki most, egy hétre csak 990 Ft-ért! 300+ egészséges recept, 5 db e-könyv és tudástár vár rád! Kattints ide, és csatlakozz most az Életmódprogramhoz!

[/MM_Member_Decision]
Tartalmainkat először hírlevél-olvasóinknak küldjük el. Iratkozz fel, hogy elsőként kapd meg leveleinket!

Tartalmainkat először hírlevél-olvasóinknak küldjük el. Iratkozz fel, hogy elsőként kapd meg leveleinket!

Olvass további hasznos tartalmakat: