Ha igazán szép és friss retket sikerült beszerezned, aminek a levelébe is szerelmes vagy, annyira gyönyörűnek látod, akkor semmiképp se hagyd, hogy a kukában végezze ez az értékes levél!
Tudod, milyen sokféleképpen fel tudod használni a retek levelét? Nyersen keverd a smoothie-dba, hogy igazi vitaminbombát kapj. Továbbá a reteklevél kiváló krémlevesnek és főzeléknek egyaránt – így alkalmanként lecserélheted a spenótot.
Ezúttal egy pesztót mutatunk Neked, amelynek összetevőit kedvedre tudod variálni. A krémet kend a szendvicsedre, használd mártogatósnak vagy ízesítsd vele a tésztád. Gyakorlatilag pár perc alatt kész, az eredmény és az ízélmény viszont felejthetetlen lesz!
Figyelmeztetés: jobb, ha vigyázol, mert pillanatok alatt elfogy! 😉
Reteklevél pesztó
Hozzávalók
- 2 csokor reteklevél
- 1 csokor rukkola
- 1 gerezd fokhagyma
- 3 dkg keménysajt elhagyható
- 1 dl olívaolaj hidegen sajtolt extraszűz
- só ízlés szerint
- fűszerek: petrezselyem, majoranna, bazsalikom ízlés szerint
- fenyőmag ízlés szerint
Elkészítés
- Tedd az összes hozzávalót az aprítóba (Ha melegít az aprítód, szerencsésebb, ha mozsárban kézzel zúzod össze!)
- Éééééés kész is! Bátran használd a kedvenc fűszerezésed, vagy variáld kedvedre: próbáld ki így is, úgy is. Az elismerés - bárhogy döntesz - nem marad el!
Ezt a receptet a Clean Eating Program részeként ingyen letöltheted! Nem vagy még tag? Próbáld ki most, egy hétre csak 990 Ft-ért! 300+ egészséges recept, 5 db e-könyv és tudástár vár rád! Kattints ide, és csatlakozz most az Életmódprogramhoz!
[/MM_Member_Decision]