Lazacfilé petrezselyemgyökér-pürével

A petrezselyemgyökér nem csak levesben jó! 

Mivel a petrezselyemgyökér hidegtűrő növény, a téli hónapokban is könnyen beszerezhető és sokféle módon beépíthető az étrendbe. A leveseken túl bátran használd salátákhoz, pürékhez, vagy próbáld ki sütőben sütve egyfajta alternatívaként burgonya helyett!

Mi most egy nem hétköznapi, mégis egyszerűen elkészíthető receptet mutatunk Neked:

Lazacfilé petrezselyemgyökér-pürével

Típus: ebéd, Vacsora
[MM_Member_Decision membershipId="1|2|3"]

Hozzávalók

  • 2 szelet filézett lazac
  • 1 db citrom
  • bors
  • fűszerek
  • kókuszzsír
  • 500 g petrezselyemgyökér
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál vaj vagy olívaolaj

Elkészítés

  • A lazac elkészítése:
  • Mosd meg a lazacszeleteket és konyhai papírtörlő segítségével itasd fel a nedvességet. Sózd, borsozd, szórd meg tetszés szerinti fűszerekkel, majd kevés kókuszolajjal locsold meg a szeleteket.
  • Forrósíts fel egy magasabb falú serpenyőt, majd tedd bele a lazacot. Pár perc alatt süsd át az egyik oldalát, majd fordítsd meg, és ugyanennyi idő alatt süsd át a másik felét is.
  • Ha szeretnéd, hogy szépen egyben maradjon, akkor ne forgasd ennél többször. Amikor úgy látod, elkészült, mehet rá néhány csepp citromlé. 
  • A püré elkészítése:
  • A hámozott és felkockázott petrezselyemgyökeret és a fokhagymát főzd meg sós vízben, amíg meg nem puhul (kb. 15-20 perc). Szűrd le, majd egy turmixgépben vagy krumplinyomóval pépesítsd.
  • Add hozzá a vajat (vagy olajat) és a növényi tejet, majd keverd simára. Ízesítsd sóval és borssal, és tálald a lazacfilé mellé.
Elkészítetted?Pineld a @CleanEatingHU vagy jelöld: #cleaneatinghu!
[/MM_Member_Decision] [MM_Member_Decision isMember="false"]

Ezt a receptet a Clean Eating Program részeként ingyen letöltheted! Nem vagy még tag? Próbáld ki most, egy hétre csak 990 Ft-ért! 300+ egészséges recept, 5 db e-könyv és tudástár vár rád! Kattints ide, és csatlakozz most az Életmódprogramhoz!

[/MM_Member_Decision]

 

Tartalmainkat először hírlevél-olvasóinknak küldjük el. Iratkozz fel, hogy elsőként kapd meg leveleinket!

Tartalmainkat először hírlevél-olvasóinknak küldjük el. Iratkozz fel, hogy elsőként kapd meg leveleinket!

Olvass további hasznos tartalmakat: