A petrezselyemgyökér nem csak levesben jó!
Mivel a petrezselyemgyökér hidegtűrő növény, a téli hónapokban is könnyen beszerezhető és sokféle módon beépíthető az étrendbe. A leveseken túl bátran használd salátákhoz, pürékhez, vagy próbáld ki sütőben sütve egyfajta alternatívaként burgonya helyett!
Mi most egy nem hétköznapi, mégis egyszerűen elkészíthető receptet mutatunk Neked:
Lazacfilé petrezselyemgyökér-pürével
Típus: ebéd, Vacsora
Hozzávalók
- 2 szelet filézett lazac
- 1 db citrom
- só
- bors
- fűszerek
- kókuszzsír
- 500 g petrezselyemgyökér
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál vaj vagy olívaolaj
Elkészítés
- A lazac elkészítése:
- Mosd meg a lazacszeleteket és konyhai papírtörlő segítségével itasd fel a nedvességet. Sózd, borsozd, szórd meg tetszés szerinti fűszerekkel, majd kevés kókuszolajjal locsold meg a szeleteket.
- Forrósíts fel egy magasabb falú serpenyőt, majd tedd bele a lazacot. Pár perc alatt süsd át az egyik oldalát, majd fordítsd meg, és ugyanennyi idő alatt süsd át a másik felét is.
- Ha szeretnéd, hogy szépen egyben maradjon, akkor ne forgasd ennél többször. Amikor úgy látod, elkészült, mehet rá néhány csepp citromlé.
- A püré elkészítése:
- A hámozott és felkockázott petrezselyemgyökeret és a fokhagymát főzd meg sós vízben, amíg meg nem puhul (kb. 15-20 perc). Szűrd le, majd egy turmixgépben vagy krumplinyomóval pépesítsd.
- Add hozzá a vajat (vagy olajat) és a növényi tejet, majd keverd simára. Ízesítsd sóval és borssal, és tálald a lazacfilé mellé.
Elkészítetted?Pineld a @CleanEatingHU vagy jelöld: #cleaneatinghu!
[/MM_Member_Decision]
[MM_Member_Decision isMember="false"]
Ezt a receptet a Clean Eating Program részeként ingyen letöltheted! Nem vagy még tag? Próbáld ki most, egy hétre csak 990 Ft-ért! 300+ egészséges recept, 5 db e-könyv és tudástár vár rád! Kattints ide, és csatlakozz most az Életmódprogramhoz!
[/MM_Member_Decision]