Mogyoró szószos csirke édesburgonyával

Bonyolultnak hagnzik, de ez egy rendkívül egyszerű különleges recept, amit bárki össze tud dobni 15 perc alatt.

clean étel csirke, mogyoró, édesburgonya

Tápanyagok 1 adagban

Kalória:365, Protein: 33g, Szénhidrát: 30g, ebből cukor: 9g,  Zsír: 10g,  Rost: 7g, Nátrium: 169mg, Koleszterin: 65mg

 4 adag  40 perc   kb 1600 Ft.

Összetevők:

  • 1/4 csésze clean mogyoróvaj
  • 1/4 csésze / 240 ml  kókusztej
  • 2 ek. rizs ecet
  • 2 ek. koriander  
  • 1 ek. / 15 ml friss citromlé
  • 1 ek. / 15 ml friss darált gyömbér
  • 1 tk csökkentett nátriumtartalmú szójaszósz
  • 1 ek nyers méz (low-carb diétázók hagyják ki így cukormentes lesz az étel!)
  • 1/2 ek. pirospaprika
  • 1 gerezd fokhagyma reszelve
  • 1-2 tk. kókuszzsír
  • 20 dkg zöldbab
  • 50 dkg édesburgonya
  • 1 vöröshagyma felaprítva
  • 1/2 kg csirkemell 1 centis darabokra vágva

Elkészítés:

1. Melegítsd elő a grillsütőt magas hőfokra (250-300 celsius)

2. Egy közepes tálban habverővel keverd egyenletesre a következőket: mogyoróvaj, tej, ecet, 2 evőkanál koriander, méz, citromlé, gyömbér, szójaszósz, bors pehely és a fokhagymát.

3. Vágj kb 30 cm széles alufólia négyzeteket. mindegyiket vékonyan kend be kókuszzsírral az újjad, vagy ecset segítségével. Tedd a babot, a felszeletelt édesburgonyát és a hagymár a fólia közepébe majd tedd körő a csirkemellet és oszlasd el rajta az előbb készített mogyoróvajas krémet. Formázz batyukat a fóliából.

4. Tedd a fóliát a grillsütőbe, vagy egy tepsibe és süsd kb 25 percig. Néha ellenőrizd óvatosan felnyitva valamelyik batyut.

 

Tartalmainkat először hírlevél-olvasóinknak küldjük el. Iratkozz fel, hogy elsőként kapd meg leveleinket!

Tartalmainkat először hírlevél-olvasóinknak küldjük el. Iratkozz fel, hogy elsőként kapd meg leveleinket!

Olvass további hasznos tartalmakat: