A taboulleh egy tradicionális libanoni étel lényegében egy citrommal ízesített bulgursaláta, amit rendszerint rengeteg petrezselyemmel és némi paradicsommal kevernek el. Mi úgy találtuk, hogy a pirított csirkemellkockák illenek legjobban ehhez az ételhez, így szépen fel is tornáztuk fehérjetartalmát és picit cayenne borssal bolondítottuk meg. Igazából sokkal több petrezselyemmel szerettük volna készíteni, de csak annyi volt kéznél amennyi a fotón látszik. Persze a petrezselyemzöld nagyon egészséges, ezért ha szereted bőven használd a taboullehednél.
Csirkás tabbouleh
Hozzávalók
- 120 g bulgur
- 1 db citrom leve
- 1 csokor petrezselyem
- 1 paradicsom (közepes méretű)
- 2 gerezd fokhagyma
- 3 ek olívaolaj
- 3 dl víz
- 300 g csirkemell filé
- 1 teáskanál só
- csipet cayenne bors
Elkészítés
- Feltesszük főni a vizet, majd amint főni kezd, beletesszük a bulgurt, és 4-5 percig forraljuk. Levesszük a tűzről, majd lefedve fedő alatt állni hagyjuk, amíg teljesen felszívja a nedvességet és megpuhul.
- Amíg a bulgur puhul, felaprítjuk a paradicsomot, a fokhagymát, a petrezselymet és kifacsarjuk a fél citromot. Mindezt az olívaolajjal együtt összeforgatjuk a megpuhult bulgurral, borsozzuk, sózzuk. Akik az autentikus változatban szeretnél több és nagyobbra aprított petrezselymet használjanak.
- Csirkemellet megtisztítjuk, apró darabokra vágjuk. Sózva, borsozva és ízlés szerint a cayennel erősítve kókuszzsíron aranybarnára pirítjuk.
- A csirkemellet bulgur mellé tálaljuk.
Notes
Tápanyagok
Ezt a receptet a Clean Eating Program részeként ingyen letöltheted! Nem vagy még tag? Próbáld ki most, egy hétre csak 990 Ft-ért! 300+ egészséges recept, 5 db e-könyv és tudástár vár rád! Kattints ide, és csatlakozz most az Életmódprogramhoz!
[/MM_Member_Decision]