Ahogy sütőtökből, úgy édesburgonyából is készíthettek nagyon finom krémlevest. Mostani receptünkben nincs semmi turpisság, elkészíteni szuper egyszerű, de egy botmixerre, vagy turmixgépre azért szükséged lesz. Íme egy újabb módszer, ha nem tudod mire használni drágán vett édesburgonyáid. (Még több édesburgonya receptet itt találsz.)
Édesburgonya krémleves
Előkészület: 35 minutes minutes
Elkészítés: 35 minutes minutes
Típus: Előétel, Leves
Konyha: Egzotikus, Nemzetközi, Vegetáriánus
Tálalás: 4 adag
Kalória: 150kcal
[MM_Member_Decision membershipId="1|2|3"]
Hozzávalók
- 400 g édesburgonya egyforma kockákra vágva
- 2 gerezd fokhagyma
- 0,5 fej vöröshagyma apróra vágva
- 0,5 l víz
- 2 dl kókusztej
- 2 evőkanál olívaolaj
- csipet szerecsendió
- 0.5 teáskanál só
- 0.5 teáskanál bors
Elkészítés
- A hagymát dinszteld üvegesre az olívaolajon, majd belenyomjuk a fokhagyma gerezdeket és süsd tovább 1 percig. Majd dobd dobd rá az édesburgonya kockákat és együtt pirítsd magas lángon az egészet további 2-3 percig. Közben folyamatosan kevergesd.
- Öntsd fel vízzel, reszeld bele a a szerecsendiót, sózd és borsozd. Forrás után kis lángon főzd puhára a burgonyát kb. 15-20 perc alatt.
- H a már nagyon puha az édesburgonyát, turmixold le az egészet, majd forrald újra és végül folyamatos kevergetés közben add hozzá a kókusztejet.
Tápanyagok
kalória: 150kcal | szénhidrát: 21g | fehérje: 2g | zsír: 6.5g
Elkészítetted?Pineld a @CleanEatingHU vagy jelöld: #cleaneatinghu!
[/MM_Member_Decision]
[MM_Member_Decision isMember="false"]
Ezt a receptet a Clean Eating Program részeként ingyen letöltheted! Nem vagy még tag? Próbáld ki most, egy hétre csak 990 Ft-ért! 300+ egészséges recept, 5 db e-könyv és tudástár vár rád! Kattints ide, és csatlakozz most az Életmódprogramhoz!
[/MM_Member_Decision]