Jelenlegi receptünkben a pulykamell a főszereplő. A pulykát nem mindenki szereti és kicsit drágább is, de érdemes vele kísérletezni, hogy elkerüld a megunt ízeket. Pulykatallérunk teljesen más, mint amit eddig valaha ettél, és tepsiben kisütve sem fog szétesni.
Köretünk alapja ezúttal a kelkáposzta. Amellett, hogy nagyon diétás, a benne lévő kalciumot és magnéziumot a szervezet magas hatásfokkal tudja hasznosítani.
Diétás pulykatallér kelkáposztás körettel
Hozzávalók
- 30 g zabpehely
- 1 tojás
- 250 g pulykamell darálva
- 4-5 levél bazsalikom
- 1 fej kelkáposzta
- 1 teáskanál kókuszzsír + egy pici
- 2 teáskanál napraforgómag
- 1 teáskanál lenmag
- só (himalája, vagy parajdi)
- bors őrölt
Elkészítés
- Előkészületek: egy konyhai aprítóval aprítsd finomra a zabpelyhet. A kelkáposzta leveleid szedd szét és mosd át. a Bazsalikomot vágd nagyon apróra. Melegítsd elő a sütőt 200 fokra.
- Egy nagy tálban alaposan keverd össze az aprított zsemlemorzsához, a darált pulykamellet, a tojást és a bazsalikomot. Sózd és borsod ízlés szerint. Formázz ezekből 6 db húsgolyót. Egy tepsit bélelj ki sütőpapírral, vékonyan kenj meg kókuszsírral és tedd rá a húsokat. Kicsit lapogasd meg tallér formára, majd a sütőben kb. 15-18 perc alatt süsd készre
- Amíg sül a pulykatallér a kelkáposzta leveleit vágd nagy darabokra és 1 teáskanál kókuszzsíron közepes lángon pirítsd meg közben sózva. Folyamatos kevergetés közben párold addig, amíg a káposzta leve elpárolog és a levél puha marad. Egy másik serpenyőben alacsony lángon 2-3 percig pirítsd a magvakat, majd amikor készen van a kelkáposzta egyszerűen szórd rá.
- Tálald a képen láthatóan. Fogyaszd egy proteindús diétás ebédként, vagy akár vacsorára.
Notes
Tápanyagok
Ezt a receptet a Clean Eating Program részeként ingyen letöltheted! Nem vagy még tag? Próbáld ki most, egy hétre csak 990 Ft-ért! 300+ egészséges recept, 5 db e-könyv és tudástár vár rád! Kattints ide, és csatlakozz most az Életmódprogramhoz!
[/MM_Member_Decision][/MM_Member_Decision]
[MM_Member_Decision membershipId=’2|3′]
Diétás pulykatallér kelkáposztás körettel
Hozzávalók
- 30 g zabpehely
- 1 tojás
- 250 g pulykamell darálva
- 4-5 levél bazsalikom
- 1 fej kelkáposzta
- 1 teáskanál kókuszzsír + egy pici
- 2 teáskanál napraforgómag
- 1 teáskanál lenmag
- só (himalája, vagy parajdi)
- bors őrölt
Elkészítés
- Előkészületek: egy konyhai aprítóval aprítsd finomra a zabpelyhet. A kelkáposzta leveleid szedd szét és mosd át. a Bazsalikomot vágd nagyon apróra. Melegítsd elő a sütőt 200 fokra.
- Egy nagy tálban alaposan keverd össze az aprított zsemlemorzsához, a darált pulykamellet, a tojást és a bazsalikomot. Sózd és borsod ízlés szerint. Formázz ezekből 6 db húsgolyót. Egy tepsit bélelj ki sütőpapírral, vékonyan kenj meg kókuszsírral és tedd rá a húsokat. Kicsit lapogasd meg tallér formára, majd a sütőben kb. 15-18 perc alatt süsd készre
- Amíg sül a pulykatallér a kelkáposzta leveleit vágd nagy darabokra és 1 teáskanál kókuszzsíron közepes lángon pirítsd meg közben sózva. Folyamatos kevergetés közben párold addig, amíg a káposzta leve elpárolog és a levél puha marad. Egy másik serpenyőben alacsony lángon 2-3 percig pirítsd a magvakat, majd amikor készen van a kelkáposzta egyszerűen szórd rá.
- Tálald a képen láthatóan. Fogyaszd egy proteindús diétás ebédként, vagy akár vacsorára.
Notes
Tápanyagok
Ezt a receptet a Clean Eating Program részeként ingyen letöltheted! Nem vagy még tag? Próbáld ki most, egy hétre csak 990 Ft-ért! 300+ egészséges recept, 5 db e-könyv és tudástár vár rád! Kattints ide, és csatlakozz most az Életmódprogramhoz!
[/MM_Member_Decision][/MM_Member_Decision]