Egyszerű olaszos spenótos csirke

Spenót, paradicsom, csirkemell. Ebből csak jó sülhet ki! 🙂 Most egy nagyon egyszerű ételt hoztam el neked. Tényleg annyira egyszerű, hogy egy konyhaszűz is elkészíti, de azért több helyen elrontható, ezért jó ha odafigyelsz. Habár van már egy régebbi spenótos csirke receptünk (és szerintem lesz is még ), ez az étel kicsit másabb. Frissebb, toszkán ízvilágával, könnyed szaftjával (igaz ez a képen nem látszik) tökéletesen a nyárra hangol ezért evés közben észre sem veszed, hogy mennyi protein és szuper tápanyag jut szervezetedbe. Élvezd tehát a nyarat (még akkor is ha ezen sorokat tök más évszakban olvasod) és habzsold ezt a finom ételt, mondjuk az általunk ajánlott zöld tésztával. Abból baj nem lehet 🙂

Olaszos recept spenóttal, csirkemellel és paradicsommal

Egyszerű olaszos spenótos csirke

Előkészület: 30 minutes
Elkészítés: 30 minutes
Típus: Főétel
Konyha: Mediterrán, Nemzetközi, Olasz
Tálalás: 4 adag
Kalória: 245kcal
[MM_Member_Decision membershipId="1|2|3"]

Hozzávalók

  • 500 g csirkemell
  • 200 g spenót
  • 200 g koktélparadicsom
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1/2 db citrom leve
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 1/4 teáskanál fekete bors (őrölt)
  • 1 teáskanál olasz fűszerkeverék (opcionális)

Elkészítés

  • Előkészületek: A spenótot és a paradicsomot mosd át és csöpögtesd le. A kis koktélparadicsomokat vágd félbe. A csirkemell filéket mosd meg és vágd egyforma kockákra, majd sózd és borsozd
  • Egy serpenyőben hevítsd fel az olíva olajat, majd add hozzá a csirkemelleket. Mivel kicsit toszkán ízvilágot képzeltünk el, ezért az ételt olíva olajjal készítjük, de persze kókuszzsírt is használhatsz. Nagy hómérsékleten néha megkavarva süsd 5-6 percig, majd vedd közepesre a hómérsékletet és add hozzá a paradicsomot és fokhagyma nyomón áttört fokhagymákat és az olasz fűszer keveréket. Ha nincs jó fajta keveréked, akkor használhatsz oregánót és bazsalikomot is egy leheletnyi kakukkfűvel. (A fokhagymát egyébként a legelején is hozzáadhatod, ekkor azonban érdemes többet használnod.)
  • Süsd közepes lángon további 4-5 percig rázva, vagy néha megkeverve. Ekkor vedd le alacsony lángra és add hozzá a spenót leveleket és facsard bele a citrom levét. Elég egy kisebb citrom fele is, Ettől picit frissebb lesz az ízvilág és a citrom segít megőrizni a spenót és a paradicsom élénk színét, egyúttal segíti az emészthetőségét. Lefedve főzd addig, amíg a levelek teljesen összesnek.
  • Ez az étel egyszerűen tészta köretet kíván! Ezért tálald valamilyen egészségesebb tésztával. Mi Rédei márkájú bio algás orsótésztát használtunk (Ez a tápértékbe nem került beszámításra.)

Tápanyagok

kalória: 245kcal | szénhidrát: 4g | fehérje: 33g | zsír: 10g
Elkészítetted?Pineld a @CleanEatingHU vagy jelöld: #cleaneatinghu!
[/MM_Member_Decision] [MM_Member_Decision isMember="false"]

Ezt a receptet a Clean Eating Program részeként ingyen letöltheted! Nem vagy még tag? Próbáld ki most, egy hétre csak 990 Ft-ért! 300+ egészséges recept, 5 db e-könyv és tudástár vár rád! Kattints ide, és csatlakozz most az Életmódprogramhoz!

[/MM_Member_Decision]

fitt recept spenóttal és csirkével

Tartalmainkat először hírlevél-olvasóinknak küldjük el. Iratkozz fel, hogy elsőként kapd meg leveleinket!

Tartalmainkat először hírlevél-olvasóinknak küldjük el. Iratkozz fel, hogy elsőként kapd meg leveleinket!

Olvass további hasznos tartalmakat: