A pesto az olasz konyha egyik fő szószféléje. Fő összetevője általában a bazsalikom, de milliónyi változata ismert.
Mi most egy igen erőteljes ízű változatát készítettük el: medvehagymából. Mert imádjuk az ízét. 🙂
A medvehagyma főként vadon termő, védett növény, aminek levelét összesen 2 kg mennyiségig lehet szedni. Tavasszal piacokon érdemes beszerezni.
Több jótékony hatása ismert: serkenti az emésztőrendszer működését, vérnyomáscsökkentő és vérzsírcsökkentő hatású, valamint igen magas a C-vitamin tartalma.
Ha rajongsz a friss hagymás ízekért, receptünket imádni fogod! Fogyaszthatod pirítós feltétként vagy akár spagettivel is. Persze szigorúan csak akkor, ha éppen nem lesz randid 😀
Nem csak pesztóként, hanem egy extra fűszerkrémként is érdemes rá gondolni, amit mondjuk húsok pácolásánál, különféle ételek ízesítéséhez is igénybe vehetsz.
Medvehagyma pesztó
Hozzávalók
- 60 g medvehagyma
- 1 csokor petrezselyem vagy bazsalikom
- 40 g fenyőmag
- 0,5 dl olívaolaj
- 1 evőkanál lenmagolaj (opcionális)
- 0.5 teáskanál só
- 1 csipet bors
- 1 gerezd fokhagyma (opcionális, csak ha erősebb ízt szeretnél)
- pár levél bazsalikom
- 1 teáskanál citromlé
Elkészítés
- A medvehagymát és a petrezselmyet alaposan mosd meg és vágd nagyobb darabobra. A fenyőmagot egy száras serpenyőben pirítsd meg.A fokhagymát egy picit az olajjal bekenve pirítsd meg. Amikor már kezd puhulni akkor jó.
- Az elkészítése egyszerű: az összes hozzávalót öntsd össze egy aprítóba és alaposan krémesítsd össze.
Notes
Tápanyagok
Ezt a receptet a Clean Eating Program részeként ingyen letöltheted! Nem vagy még tag? Próbáld ki most, egy hétre csak 990 Ft-ért! 300+ egészséges recept, 5 db e-könyv és tudástár vár rád! Kattints ide, és csatlakozz most az Életmódprogramhoz!
[/MM_Member_Decision]