A titkos csodafegyver: az útifűmaghéj

Az útifűmaghéj nem tartozik a szélesebb körben ismert kiegészítők csoportjába, pedig élettani hatásai miatt maximálisan megérdemelné, hogy több szó essen róla. Ez egy olyan oldható rost, amely a testzsír csökkentését támogatja, de akár az anyagcserével kapcsolatos betegségek elleni küzdelemben is remekül alkalmazható.

Mi is az az útifűmaghéj?

Az útifűmaghéj egy Indiában őshonos növény, a plantago növénynemzetségbe tartozik. Elsősorban egészségügyi okokból használják gyógyászati célokra. A héja könnyen porrá őrölhető, és az így kapott oldható rostok felhasználása segíti lassítani az emésztést. A gluténérzékenyek számára remek választás, de számos igazán jótékony hatást előidéz az emberi szervezetben.

Útifűmaghéj

Milyen előnyöket adhat?

Magas rosttartalma miatt a belek egészséges működéséhez hozzájárul, megszünteti a székrekedést, megtisztítja a bélfalakat, ráadásul csökkenti az éhségérzetet, tehát diétázás során kifejezetten javallott a fogyasztása. Ugyanúgy fontos említést tenni arról, hogy az útifűmaghéj csökkentheti a koleszterin- és vércukorszintet. Ez csak Magyarországon több százezer ember életét keseríti meg.

A koleszterinszint csökkentése, illetve ideális tartományban tartása azért is fontos, mivel ezzel az útifűmag elősegíti a szív- és érrendszer egészségét, ami hosszabb távon kifejezetten fontos, hiszen az érfalakra folyamatosan lerakódó káros anyagok idősebb korban számos betegséget előidézhetnek.

Fogyni akarsz? Itt egy kis segítség!

Azok számára, akik nagy hévvel belevetik magukat egy hosszabb távú fogyókúrába, kifejezetten fontos, hogy ne csábuljanak el, és ehhez az útifűmag kiváló partner lehet. Ez a termék ugyanis segíti az emésztést, és az általa kiváltott teltségérzetnek köszönhetően kevésbé érzi az ember a lemondásokból fakadó hiányérzetet.

Segíti a szervezetet ellátni az ajánlott napi rostmennyiséggel

Egy kiskanálnyi útifűmag kifejezetten magas (5 gramm) rosttartalommal bír, míg az ajánlott napi mennyiséget, amit célszerű elfogyasztanunk, 30 grammban határozták meg, így kétség kívül kijelenthető, hogy a fogyasztása esetén könnyedén fedezhetjük a napi rostigényünket.


Próbáld ki a Clean Eating Életmódprogramot most csak 90 Ft-ért!
> 300+ egészséges, finom recept – rendszeresen újabbak kerülnek fel
> Clean Eating csomagokat küldünk - alapanyagok, rágcsák, konyhai eszközök!
> 5 db e-könyv, összesen több mint 20.000 Ft értékben!
> Kipróbált, bevált mintaétrendek
> Hetente Clean Eating írások, hogy motivált maradj!

Kattints ide és regisztrálj!

Igazi immunerősítő!

A mai világban, amikor az élelmiszerek káros ízfokozókkal vannak tele, nagyon fontos, hogy odafigyeljünk a beleink épségére. Az útifűmag azzal, hogy lepucolja a salakanyagokat a bélfalról, elsegíti azt is, hogy a bélflóra összetétele és egyensúlya helyreálljon, ami alapvető fontossággal bír a szervezet egészséges működéséhez.

Mire érdemes odafigyelni?

Elsősorban arra, hogy optimálisan adagolva fogyasszuk, hiszen hiába van számos előnye, a mértékletesség minden területen fontos. Ami az arányokat illeti: 5 gramm útifűmaghéjat nagyjából 500 ml vízzel érdemes összekeverni. Amennyiben valaki nagyobb mennyiséget fogyaszt, fontos odafigyelni arra, hogy megfelelő mennyiségű folyadékot is fogyasszon mellé.

Főételekbe is fel lehet használni?

Természetesen, sőt… próbáld ki ezt a lisztmentes pizzát, melyben az élesztő helyére ugrik be az útifűmaghéj!

Lisztmentes pizza karfiolból és útifűmaghéjból

Tetszett? Oszd meg :)