Acai bogyó

Az acai berry (ejtsd: ászáj) bogyó egy superfood, mely az amazóniai esőerdőben lelhető fel, pálmán nő. Az Amazonas vidékén élő emberek már több száz éve fogyasztják, rendkívül ízletes, ráadásul gyógyító hatása legendás hírű. Az acai bogyóban tízszer annyi antioxidáns van, mint a szőlőben és kétszer annyi, mint a kék áfonyában. Az elmúlt néhány évben a világ egyik legkeresettebb fogyást segítő, természetes gyógynövénye lett.

Az egyik legegészségesebb ételnek tartják, kiemelkedően magas az antioxidáns tartalma, s nagyon sok mikrotápanyagot tartalmaz olyan komplex formában, amelyekhez hagyományos étrenddel nem jutnánk hozzá.

Az acai áfonya hatékonyan segíti a fogyást, csökkenti az éhségérzetet, gyorsítja az anyagcserét, mikrotápanyagokkal látja el a szervezetet, növeli az energiaszintet. Erőteljes antioxidáns tulajdonsága révén immunerősítő. Az acai bogyó ORAC értéke igen jelentős, a legmagasabb értékekkel rendelkező gyümölcsök között található.

Nagy mértékben tartalmaz esszenciális zsírsavakat, aminosavakat, növényi szterineket is, melyek vegyileg magukhoz kötik a koleszterint. A szterin segít fenntartani a normális koleszterinszintet, szabályozza termelődésének volumenét továbbá segíti a prosztata és az egész immunrendszer helyes működését. Továbbá igen gazdag E-vitamin forrás.

Tartalmainkat először hírlevél-olvasóinknak küldjük el. Iratkozz fel, hogy elsőként kapd meg leveleinket!

Tartalmainkat először hírlevél-olvasóinknak küldjük el. Iratkozz fel, hogy elsőként kapd meg leveleinket!

Olvass további hasznos tartalmakat: