A vizsgaidőszakban találtam ki ezt a receptet. Gyors, könnyű, alacsony szénhdrát tartalmú édességre volt szükségem, amit élvezettel kanalazgathatok tanulás közben. Addig törtem a fejem, míg sikerült megalkotnom ezt a nasit, ami szerintem nagyon finom és mégis egyszerű elkészíteni
Összetevők:
- 125g zsírszegény túró
- glicin vagy stívia édesítő
- vanília
- pár csepp citromlé
- 1/2 alma
- fahéj
- pár szem mandula
Elkészítés:
1. A túrót az édesítővel (steviával szoktam) elkeverjük, adunk hozzá egy kis vanília aromát és egy citrom pár csepp levét.
2. Betesszük a hűtőbe
3. Egy alma felét darabokra vágunk (kockákra), majd egy kis csészébe helyezzük.
4. Az almákat megszórjuk steviával és fahéjjal, majd jól összekeverjük, hogy az alma minden részére jusson
5. Mikróban 1 percig melegítjük, amíg az alma megpuhul és egy kis levet ereszt és ráolvad a finom fahéjas keverék
6. A túróra tesszük az almát és dobálunk hozzá pár szem mandulát is
A hideg túró és a meleg fahéjas alma nagyon izgalmas párosítás, nagyon jól illenek egymáshoz és igazi téli desszertnek való finomság