Almás-túrós nasi

 

A vizsgaidőszakban találtam ki ezt a receptet. Gyors, könnyű, alacsony szénhdrát tartalmú édességre volt szükségem, amit élvezettel kanalazgathatok tanulás közben. Addig törtem a fejem, míg sikerült megalkotnom ezt a nasit, ami szerintem nagyon finom és mégis egyszerű elkészíteni

photos 9-20 009

Összetevők:

  • 125g zsírszegény túró
  • glicin vagy stívia édesítő
  • vanília
  • pár csepp citromlé
  • 1/2 alma
  • fahéj
  • pár szem mandula 

     

Elkészítés:

1. A túrót az édesítővel (steviával szoktam) elkeverjük, adunk hozzá egy kis vanília aromát és egy citrom pár csepp levét.

2. Betesszük a hűtőbe

3. Egy alma felét darabokra vágunk (kockákra), majd egy kis csészébe helyezzük.

4. Az almákat megszórjuk steviával és fahéjjal, majd jól összekeverjük, hogy az alma minden részére jusson

5. Mikróban 1 percig melegítjük, amíg az alma megpuhul és egy kis levet ereszt és ráolvad a finom fahéjas keverék

6. A túróra tesszük az almát és dobálunk hozzá pár szem mandulát is

A hideg túró és a meleg fahéjas alma nagyon izgalmas párosítás, nagyon jól illenek egymáshoz és igazi téli desszertnek való finomságwink

 

Tartalmainkat először hírlevél-olvasóinknak küldjük el. Iratkozz fel, hogy elsőként kapd meg leveleinket!

Tartalmainkat először hírlevél-olvasóinknak küldjük el. Iratkozz fel, hogy elsőként kapd meg leveleinket!

Olvass további hasznos tartalmakat: