Ázsiai csirke pak choi wokban

Egy wokban készült ázsiai receptet hoztunk ma nektek. A csirke pak choi a thai és kínai konyha jellegzetességeit felvonultató recept, amit azonban abszolút saját ötleten alapul. Elkészítettük és nagyon bejött 🙂 Bár a clean eating táplálkozás a szóját nem preferálja, mi az autentikus ízek kedvéért most egy keveset adtunk az ételhez. Az ételhez basmati rizst ajánlunk, tekintve, hogy Thaiföldön is ezt részesítik előnyben és egyébként is ez az egyik legegészségesebb rizsfajta, de minden bizonnyal rizstésztával is finom lehet.

csirkés wok recept

Csirke pak choi

Előkészület: 30 minutes
Elkészítés: 30 minutes
Típus: Főétel
Konyha: Egzotikus, Indiai, Kínai
Tálalás: 4 adag
Kalória: 496kcal
[MM_Member_Decision membershipId="1|2|3"]

Hozzávalók

  • 500 g csirkemell filé
  • 300 g basmati rizs
  • 100 g zöldborsó
  • 150 g vargánya
  • 1 kínai kel
  • 1 evőkanál kókuszzsír
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 1 teáskanál gyömbér reszelve
  • 0.5 teáskanál chilli vagy ízlés szerint
  • 3 teáskanál
  • 2 evőkanál szójaszósz
  • 2 evőkanál balzsamecet
  • 1 evőkanál tárkony friss
  • 1 evőkanál metélőhagyma

Elkészítés

  • Első lépésként tedd fel a basmati rizst főni. A jó basmati rizs titka, hogy a rizs mennyiségének a duplája forró vízzel kell felönteni, és nem hideg vízzel felforralni, majd alacsony lángon fedő alatt kell kb. 12 percig párolni. A főzés kezdetekor adj hozzá 1 tk sót is. Fontos, hogy ne kavargasd, csak nézz rá és ha már teljesen elfőtte a levét vedd le a tűzről és lefedve tedd félre bő 5 percre.
  • A csirkemellet szeleteld vékony, falatnyi darabokra a rostok irányával megegyezően. A vargányát most és szeleteld fel. A kínai kelt szedd leveleire, majd vágd ki a középső, vastagabb részét, a maradékot pedig 2-3 csíkra. A fokhagymát is apríts fel. Mivel az ételt wokban készítjük minden összetevőt mérj ki és készíts kezed ügyébe, mert a wokban gyorsabban készül az étel, így egy percre sem tudod otthagyni.
  • Wokban 1 ek. kókusz zsírt forrósítsd fel, majd tedd bele a csirkedarabokat. 3-4 percig folyamatos kevergetés mellet pirítsd, majd add hozzá a reszelt gyömbért és fokhagymát, chilit és a borsot.
  • Add hozzá gombaszeleteket, a zöldborsót, a szójaszószt és a balzsamecetet, amivel pirítsd további 3-4 percig.
  • Végül tedd bele a csíkokra vágott pak choit, és tárkonyt, és további 1 percig párold. Miután levetted a tűzről utolsó lépésként keverd hozzá a petrezselyemzöldet. Tálald a basmati rizzsel.

Notes

Tipp: Ha nincs kéznél kínai kel, akkor elkészítheted hagyományos kellel, vagy akár fejes salátával is.

Tápanyagok

kalória: 496kcal | szénhidrát: 66g | fehérje: 42g | zsír: 6g
Elkészítetted?Pineld a @CleanEatingHU vagy jelöld: #cleaneatinghu!
[/MM_Member_Decision] [MM_Member_Decision isMember="false"]

Ezt a receptet a Clean Eating Program részeként ingyen letöltheted! Nem vagy még tag? Próbáld ki most, egy hétre csak 990 Ft-ért! 300+ egészséges recept, 5 db e-könyv és tudástár vár rád! Kattints ide, és csatlakozz most az Életmódprogramhoz!

[/MM_Member_Decision]
Tartalmainkat először hírlevél-olvasóinknak küldjük el. Iratkozz fel, hogy elsőként kapd meg leveleinket!

Tartalmainkat először hírlevél-olvasóinknak küldjük el. Iratkozz fel, hogy elsőként kapd meg leveleinket!

Olvass további hasznos tartalmakat: