Brazil sertésragu recept

Karneváli hangulat a konyhában is

Februárban elkezdődött a farsangi szezon, hiszen az egyhangú, szürke január után már mindenki vágyik valami színesre, vidámra.  Ilyenkor jellemzően különféle húsokból készített levesek, kocsonya kerül az asztalra és persze az elmaradhatatlan fánk kötelező kellék. Mostani receptünk a brazil karneváli hangulat ihlette ,amely simán felveszi a versenyt a hagyományos, magyaros ételekkel. Ha valami egészséges de különleges fogást szeretnél kipróbálni irány a konyha.

ragu4

Brazil sertésragu recept

Dobjuk fel a konyhánkat és hangulatunkat is egy kis tüzes karneváli különlegességgel.
Előkészület: 5 minutes
Főzés: 40 minutes
Típus: Főétel
Konyha: Egzotikus
Kulcsszó: farsang, rizs, sertés
Tálalás: 2
Kalória: 446.8kcal
Cost: 3000 Ft

Hozzávalók

  • 150 g sertés szűz
  • 250 g főtt barna rizs
  • 50 g bab
  • 50 g kukorica
  • 50 g kapia paprika
  • 1 fej lilahagyma
  • 100 g paradicsom
  • 1 dl fehér bor
  • 1 ek olívaolaj
  • 1 tk római kömény
  • 1 tk oregánó
  • 1 tk chili
  • 1 tk pirospaprika
  • 1 tk só,bors
  • 1 fej fokhagyma

Elkészítés

  • Kevés olívaolajon megpirítjuk a hagymát és a fokhagymát. Ezután hozzáadjuk a kisebb darabokra vágott húst és fehéredésig pirítjuk, sózzuk, borsozzuk hozzáadjuk az oregánót és a chilit.
  • Ezután jöhetnek a zöldségek is: paprika, bab, kukorica. Majd pár perc után a paradicsom a fehérbor és a többi fűszer is. 15-20 percig fedő alatt pároljuk a ragut, amíg a megpuhul a hús.
    ragu2
  • Amíg a ragu készül közben megfőzzük a rizst.
  • Amikor a ragu elkészült összekeverjük a rizzsel és tálalhatjuk is.
    ragu3

Tápanyagok

kalória: 446.8kcal | szénhidrát: 54.3g | fehérje: 23.7g | zsír: 11.9g | telített zsír: 2.2g | többszörösen telített zsír: 2g | egyszeresen telített zsír: 6.8g | transzzsír: 0.1g | koleszterin: 48.8mg | rost: 8.1g | cukor: 7.6g
Elkészítetted?Pineld a @CleanEatingHU vagy jelöld: #cleaneatinghu!

Reméljük megjött a kedved, hogy kipróbáld ezt a receptet is. Ha igen, készítsd el és írd meg Nekünk kommentben, hogy sikerült!

A recept megjelenését az Agrármarketing Centrum támogatta. Kattints, és nézz szét oldalukon!

Tartalmainkat először hírlevél-olvasóinknak küldjük el. Iratkozz fel, hogy elsőként kapd meg leveleinket!

Tartalmainkat először hírlevél-olvasóinknak küldjük el. Iratkozz fel, hogy elsőként kapd meg leveleinket!

Olvass további hasznos tartalmakat: