A csodálatos búzafű

búzafű búzafű, a természet egyik varázsszere. Nagy mennyiségben tartalmaz természetes vitaminokat, ásványi anyagokat, nyomelemeket és enzimeket. Tartalmazza az összes ismert ásványi anyagot, amelyre a szervezetünknek szüksége van. Kimagasló kalcium, magnézium, és kálium tartalma van. Remek fehérjeforrás: 17 féle aminosav található meg benne, az összes esszenciális aminosavat a megfelelő arányban tartalmazza. A búzafűlé az egyik leggazdagabb A és C vitamin forrás. Egyenlő arányban gazdag E, F, K, és B vitaminokban. Jelentős a B17 tartalma.

Szervezetünk könnyen fel tudja dolgozni, tehát gyenge emésztésűek is nyugodtan fogyaszthatják. Segíti a belső szervek működését. Lúgosító hatású. Magas klorofill tartalma miatt dúsítja a vért oxigénnel, javítja a sejtek oxigénellátását, így komoly segítség a gyulladások megszüntetésében. A táplálkozási hiányosságok pótlásával – növeli az energiaszintünket. Nem csoda tehát, hogy az egyik legkomplexebb tápanyagforrás a növényvilágban. Lúgosító hatása révén a szervezet egy idő után elkezdi lebontani a felhalmozódott káros anyagokat – ezt a folyamatot hívjuk méregtelenítésnek. A méregtelenítés folyamata eléggé intenzív, fogyasztás a során a felhalmozódott káros anyagok a szervezetből folyamatosan ürülnek. Rendszeres fogyasztása mellett általában a második héten természetessé válik a jobb közérzet, a kisebb fáradékonyság és hosszabb idő eltelte után megjön betegségekkel szembeni nagyobb ellenállás is.

Sok B-vitamint tartalmaz B1-től a B12, B17-ig. A B-vitamin energiát ad, támogatja az idegrendszert és az emésztőrendszert. Az agy és a test, a mellékvese szabályos fejlődéséhez szükséges. Az egyik leggazdagabb A- és C-vitamin forrás. Több A-vitamint tartalmaz, mint a zöld saláták, gyümölcsök. Fontos a normális növekedéshez, a jó látáshoz és szaporodáshoz. Ráadásul mivel itt az A-provitaminjáról a karotinról van szó, ez semmilyen mennyiségben nem mérgező, szemben a májban, halzsírban, és a legtöbb táplálék-kiegészítőben található A-vitaminnal, ami májunkban felhalmozódva túladagolás esetén mérgezővé válhat. A citromféléknél több C-vitamint tartalmaz. gazdag, F-, K- , E- vitaminokban. Az E-vitamin zsírban oldódódik, antioxidáns hatása elismert, védi a szívet. Elegendő E- vitamin nélkül izomsorvadás jön létre. Ezen kívül találunk még a búzafűben jelentős mennyiségű D-, és H-vitamint is, így összességében egy vitaminokban páratlanul gazdag táplálék ez a természetes anyag.

búzafű

Ásványi anyagok a búzafűben   

  • Vas: a búzafűlében bőven található, mely a vörösvértestek kialakulásához szükséges, hiánya vérszegénységet okoz. A vasban bővelkedő vér több oxigént tud szállítani a sejtekhez, így hozzájárul a frissességhez, megelőzi a szenilitást. Kísérletek mutatták ki, hogy a búzafűlé kezelések néhány nap alatt képesek akár a vörösvérsejtek számának megduplázására is. 
  • Nátrium: segíti az emésztést, a kiválasztást. Szabályozza a folyadékmennyiséget a testben, a vízháztartást.
  • Magnézium: részt vesz a kiválasztásban és a jó izomműködés és a belek épsége miatt fontos. A csontok és a fogak egyik alkotóeleme. Kálium: erősíti az izmokat, szépíti a bőrt, kontrollálja a testsúlyt;
  • Kalcium: az erős csontok és fogak felépítője;
  • Cink: inzulin alkotórésze, valamint a hajnövekedés, májfunkció, fehérje szintézis miatt is fontos.  

Fehérje

A búzafűben az összes számunkra fontos fehérje nagy mennyiségben megtalálható. Tizenhétféle aminosavat tartalmaz, tökéletes fehérjeforrás, mert az összes esszenciális aminosav a megfelelő arányban lelhető fel benne. A víz mellett a fehérje a legbőségesebb tápanyag a testben. A testünk csak az elfogyasztott fehérjékből tud újabb sejteket szintetizálni. 

A fehérjék aminosavakból állnak. Az aminosavak többfélék lehetnek, de van köztük kilenc olyan, amely kiemelt figyelmet követel. Ezek az úgynevezett létfontosságú, vagyis esszenciális aminosavak, melyeket szervezetünk nem tud előállítani, és ezért különösen fontos, hogy táplálékunk tartalmazza őket. Hiányukban a testünk nem tudja újratermelni a sejteket, hiánybetegségek, zavarok jöhetnek létra a belső működésünkben, és gyorsulnak az öregedési folyamatok. 
A bűzafű 25 százalékos fehérjetartalommal bír, míg a tojás vagy pl. a sertéshús fehérje tartalma csupán 16%. Azonban nem elég, ha egy élelmiszer sok fehérjét tartalmaz, biológiailag is aktívnak kell lennie. A gabonafűben levő fehérje sokkal könnyebben emészthető, mint a húsban található. Az aminosavak felelősek a sejtutánpótlásért, a hormontermeléstől kezdve az izmok, a vér és egyéb szervek felépítéséig. Felelősek továbbá az immunrendszer megfelelő működéséért, a jó májműködéséért, a sejtek regenerálódásáért. 

Búzafű ital

Enzimek

Az enzimek a gabonafüvek legfontosabb alkotórésze, melyek közül a gabonafű tartalmaz többek között: antioxidánsokat, proetázokat, lipázt, amilázt és melatonint. Tisztítják a vért és segítenek a méregtelenítésben.

Klorofill  

Sejtjeink a klorofilltartalmú ételeknek köszönhetően több oxigénhez jutnak, mivel a klorofill segíti a hemoglobin képződését, így indirekt módon javítja a szervezetben az oxigénszállítást.. Végeredményképpen a klorofill hozzájárul sejtjeink jobb és intenzívebb oxigénellátásához! A búzafűlé magas klorofill tartalma miatt dúsítja a vérünket oxigénnel, javul a sejtek oxigén ellátása, így a gyulladások megszüntetésében komoly szerepe van. Az oxigén javítja az agy működését.a vérnyomásban és a szívbetegségekben is hatásos, mivel javul a vérkeringés, és a sejtek vérellátása.
Erősíti a sejteket, méregteleníti a májat, a szennyezést okozó elemeket gátolja. A test minden sejtjének energiát és tápanyagot szállít a véráram útján. Lassítja az öregedést, valósággal megfiatalít.
A klorofill számos mérget ellensúlyoz a szervezetben, elősegíti a bélflóra működését, és hozzájárul a máj tisztításához. Méregtelenít, regenerál és véd a rákkeltő anyagok ellen. Gyulladáscsökkentő hatása van. Segít az ízületi gyulladások kezelésében, enyhíti a tüneteket.

Tartalmainkat először hírlevél-olvasóinknak küldjük el. Iratkozz fel, hogy elsőként kapd meg leveleinket!

Tartalmainkat először hírlevél-olvasóinknak küldjük el. Iratkozz fel, hogy elsőként kapd meg leveleinket!

Olvass további hasznos tartalmakat:

Fejessalis egytálétel recept

A fejes salátát mindenki jól ismeri, azonban kevesen fogyasztják a hamburgeren túl… Pedig egy igazán értékes zöldségről van szó, amely sokféleképpen fehasználható.

Elolvasom