Burger tisztán? Igen, ez is megvalósítható! Receptünkben bemutatjuk, hogyan készíts isteni finom, valódi hamburgerhúst csak természetes összetevőkből, marhafaggyú és egyéb extra zsír nélkül. A húst a mi házi készítésű clean zsömlénkbe tesszük és hozzá szintén házi mustárt és ketchupot használtunk melynek receptje az életmódprogramunk része. (részletek lentebb)
Clean burger édesburgonya chipssel
Egy ínycsiklandó hamburger – bűntudat nélkül!
Előkészület: 30 minutes minutes
Elkészítés: 30 minutes minutes
Típus: Főétel
Konyha: Amerikai, Gourmet, Klasszikus, Nemzetközi
Tálalás: 4 adag
Kalória: 471kcal
[MM_Member_Decision membershipId="1|2|3"]
Hozzávalók
- 500 g marha hús darálva
- 1 fej vöröshagyma
- 1 db tojás
- 1 evőkanál GM zabliszt
- 2 teáskanál clean mustár adalék és cukormentes
- 2 teáskanál clean ketchup adalék és cukormentes
- 4 db kovászolt zsömle
- 4 szelet kígyóuborka
- 4 szelet paradicsom
- 1 fej lilahagyma
- 4 levél jégsaláta
- 2 teáskanál kókuszsír
- 0.5 kávéskanál fűszerkömény őrölt
- 0.5 kávéskanál koriander őrölt
- 1 teáskanál himalája só
- 2 db édesburgonya közepes méret
Elkészítés
- Reszeld le a vöröshagymát, add hozzá a darált húst, a clean mustárt és ketchupot (receptjeik az életmódprogram szakácskönyvében), valamint a tojást, a fűszereket és a pici zablisztet. Keverd jól el és formázz belőle 4 darab kb. 2 centi vastag húspogácsát. Hagyd állni hűtőben 10 percig.
- Amíg áll a hús készítsd el a batáta chipset! Hámozd meg az édesburgonyát és gyaluld egységes vékony szeletekre. Kenj meg egy tepsit vékonyan kókuszsírral és a szeleteket tedd rá, majd egy 250 fokra előmelegített sütőbe tedd be kb. 10-15 percre. Mivel ezt is minimális zsiradékon készítjük teljesen roppanós nem lesz, ahhoz ugyanis fritőzre lenne szükségünk, de hidd el így is finom
- Egy tapadásmentes serpenyőben hevítsd fel a kókuszsírt és ha már forró tedd bele a húspogácsákat. Süsd oldalanként kb 1-1 percig maximális lángon, majd további 4-4 percig enyhébb lángon. A húspogácsa vastagsága miatt változhat a sütési idő, ezért villával ellenőrizd, hogy mennyire sült át. Ha készen van vedd ki és tedd papírtörlőre, hogy a fölös zsírt leitasd.
- Mindegyik fél buciba tégy egy salátalevelet, egy húst, rá 1-1 szelet hagymát, paradicsomot és uborkát. Ugyan az eredeti hamburgerbe savanyú uborkát illik tenni, mi most törekszünk arra,hogy a lehető legegészségesebb változatot készítsük. Kenj rá kicsit még a clean ketchupból és mustárból és tedd rá a buci tetejét. Hogy autentikusabb legyen egy húspálcikával átszúrva kínáld.
- +tipp: Készítheted marha hús helyett darált csirkemellből is, ez esetben jó ha dupla mennyiségű zablisztet teszel hozzá. Ha szereted, a burgerbe tehetsz retekcsírát is. Szerintünk remekül kiegészíti az ízét és tovább növeli a hasznos tápértéket.
Tápanyagok
kalória: 471kcal | szénhidrát: 53g | fehérje: 36g | zsír: 11.5g
Elkészítetted?Pineld a @CleanEatingHU vagy jelöld: #cleaneatinghu!
[/MM_Member_Decision]
[MM_Member_Decision isMember="false"]
Ezt a receptet a Clean Eating Program részeként ingyen letöltheted! Nem vagy még tag? Próbáld ki most, egy hétre csak 990 Ft-ért! 300+ egészséges recept, 5 db e-könyv és tudástár vár rád! Kattints ide, és csatlakozz most az Életmódprogramhoz!
[/MM_Member_Decision]