Clean burger édesburgonya chipsel

Burger tisztán? Igen, ez is megvalósítható! Receptünkben bemutatjuk, hogyan készíts isteni finom, valódi hamburgerhúst csak természetes összetevőkből, marhafaggyú és egyéb extra zsír nélkül. A húst a mi házi készítésű clean zsömlénkbe tesszük és hozzá szintén házi mustárt és ketchupot használtunk melynek receptje az életmódprogramunk része. (részletek lentebb)

Clean diétás hamburger recept

Clean burger édesburgonya chipssel

Egy ínycsiklandó hamburger – bűntudat nélkül!
Előkészület: 30 minutes
Elkészítés: 30 minutes
Típus: Főétel
Konyha: Amerikai, Gourmet, Klasszikus, Nemzetközi
Tálalás: 4 adag
Kalória: 471kcal
[MM_Member_Decision membershipId="1|2|3"]

Hozzávalók

  • 500 g marha hús darálva
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 db tojás
  • 1 evőkanál GM zabliszt
  • 2 teáskanál clean mustár adalék és cukormentes
  • 2 teáskanál clean ketchup adalék és cukormentes
  • 4 db kovászolt zsömle
  • 4 szelet kígyóuborka
  • 4 szelet paradicsom
  • 1 fej lilahagyma
  • 4 levél jégsaláta
  • 2 teáskanál kókuszsír
  • 0.5 kávéskanál fűszerkömény őrölt
  • 0.5 kávéskanál koriander őrölt
  • 1 teáskanál himalája só
  • 2 db édesburgonya közepes méret

Elkészítés

  • Reszeld le a vöröshagymát, add hozzá a darált húst, a clean mustárt és ketchupot (receptjeik az életmódprogram szakácskönyvében), valamint a tojást, a fűszereket és a pici zablisztet. Keverd jól el és formázz belőle 4 darab kb. 2 centi vastag húspogácsát. Hagyd állni hűtőben 10 percig.
  • Amíg áll a hús készítsd el a batáta chipset! Hámozd meg az édesburgonyát és gyaluld egységes vékony szeletekre. Kenj meg egy tepsit vékonyan kókuszsírral és a szeleteket tedd rá, majd egy 250 fokra előmelegített sütőbe tedd be kb. 10-15 percre. Mivel ezt is minimális zsiradékon készítjük teljesen roppanós nem lesz, ahhoz ugyanis fritőzre lenne szükségünk, de hidd el így is finom ????
  • Egy tapadásmentes serpenyőben hevítsd fel a kókuszsírt és ha már forró tedd bele a húspogácsákat. Süsd oldalanként kb 1-1 percig maximális lángon, majd további 4-4 percig enyhébb lángon. A húspogácsa vastagsága miatt változhat a sütési idő, ezért villával ellenőrizd, hogy mennyire sült át. Ha készen van vedd ki és tedd papírtörlőre, hogy a fölös zsírt leitasd.
  • Mindegyik fél buciba tégy egy salátalevelet, egy húst, rá 1-1 szelet hagymát, paradicsomot és uborkát. Ugyan az eredeti hamburgerbe savanyú uborkát illik tenni, mi most törekszünk arra,hogy a lehető legegészségesebb változatot készítsük. Kenj rá kicsit még a clean ketchupból és mustárból és tedd rá a buci tetejét. Hogy autentikusabb legyen egy húspálcikával átszúrva kínáld.
  • +tipp: Készítheted marha hús helyett darált csirkemellből is, ez esetben jó ha dupla mennyiségű zablisztet teszel hozzá. Ha szereted, a burgerbe tehetsz retekcsírát is. Szerintünk remekül kiegészíti az ízét és tovább növeli a hasznos tápértéket.

Tápanyagok

kalória: 471kcal | szénhidrát: 53g | fehérje: 36g | zsír: 11.5g
Elkészítetted?Pineld a @CleanEatingHU vagy jelöld: #cleaneatinghu!
[/MM_Member_Decision] [MM_Member_Decision isMember="false"]

Ezt a receptet a Clean Eating Program részeként ingyen letöltheted! Nem vagy még tag? Próbáld ki most, egy hétre csak 990 Ft-ért! 300+ egészséges recept, 5 db e-könyv és tudástár vár rád! Kattints ide, és csatlakozz most az Életmódprogramhoz!

[/MM_Member_Decision]
Tartalmainkat először hírlevél-olvasóinknak küldjük el. Iratkozz fel, hogy elsőként kapd meg leveleinket!

Tartalmainkat először hírlevél-olvasóinknak küldjük el. Iratkozz fel, hogy elsőként kapd meg leveleinket!

Olvass további hasznos tartalmakat: