Clean erőleves

Az erőleves sokunk kedvence. Van akinek a nagymamánál töltött vasárnapok emlékére, van akinél a téli megfázás orvossága miatt, de legtöbben illatáért és ízéért szeretjük. Maga az erőleves nem egészségtelen étel, de tehetjük sokkal egészségesebbé is és némi extra proteint is csempészhetünk bele! Ezért most megmutatjuk hogyan készítünk mi valódi, sárgán aranyló erőlevest csirkemellből és finom zöldségekből. Nálunk ugyanis ez a vérbeli magyaros finomság természetesen étolaj, leveskocka és burgonya nélkül készül és a tőlünk megszokott clean eating pikantériával van fűszerezve 🙂

erőleves recept

Clean erőleves

Előkészület: 1 hour 20 minutes
Elkészítés: 1 hour 20 minutes
Konyha: Klasszikus, Magyaros, Nemzetközi
Tálalás: 4 adag
Kalória: 154kcal
[MM_Member_Decision membershipId="1|2|3"]

Hozzávalók

  • 0.5 fej karfiol
  • 250 g csirkemell
  • 4 szál sárgarépa
  • 1 db zellergumó
  • 2 szál fehérrépa
  • 100 g gomba
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 szál póréhagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál kókuszzsír
  • bors
  • köménymag
  • cayenne bors
  • 1 csipet kurkuma

Elkészítés

  • Előkészületek: A vöröshagymát pucold meg, zöldségeket vágd egyenlő méretű kockákra. A csirkemellet tisztítsd meg és vágd kockákra.
  • Egy nagy lábasba tedd a kókuszzsírt majd dinszteld meg rajta a fehér- és a sárgarépát, valamint ekkor add hozzá a köménymagot is. Ne használj túl nagy hőfokot, inkább szánj rá némi időt! Amikor a kókuszolaj már picit átvette a répa színét add hozzá a felaprított póréhagymát és dinszteld 3-4 percig. Ezután öntsd fel másfél liter forró vízzel, és add hozzá a hozzá a zöldségeket, valamint a meghámozott, de egyben hagyott vöröshagymát. Kb. 10-15 perc múlva, ha már a víz átvette a zöldségek színét add hozzá csirkemellet, valamint a fűszereket és lassú tűzön lefedve főzd legalább 60 percig. Főzés közben sosem hevítsd túl hiszen akkor a tápanyagok is bomlásnak indulnak, valamint csúnya hab lét kapsz!
  • Az utolsó 10 percben add hozzá a petrezselyme felét és a kurkumát (ettől lesz igazán szép sárgás színe). Miután elkészült tálaláskor a tányérra tedd a másik frissen maradt felét, természetesen felaprítva. Ez nem csak díszítésként hat, de így a friss petrezselyemben lévő vitaminok sem vesznek el, és a leves is átveszi annak ízét.

Notes

Tipp: Ha van otthon adj hozzá 1-2 csirkecomb bőrét is. Ez hozzáad némi extra kollagént és igazán házias ízvilágot a leveshez, tálalás előtt természetesen eltávolíthatod.
Tipp 2: Karfiol helyett brokkolival még értékesebbé teheted. (Igazából mi is így szerettük volna, csak épp nem volt kéznél 🙂 ) Ha van otthon az utolsó percekben tehetsz hozzá friss bébispenótot is.

Tápanyagok

kalória: 154kcal | szénhidrát: 10g | fehérje: 29g | zsír: 5.5g
Elkészítetted?Pineld a @CleanEatingHU vagy jelöld: #cleaneatinghu!
[/MM_Member_Decision] [MM_Member_Decision isMember="false"]

Ezt a receptet a Clean Eating Program részeként ingyen letöltheted! Nem vagy még tag? Próbáld ki most, egy hétre csak 990 Ft-ért! 300+ egészséges recept, 5 db e-könyv és tudástár vár rád! Kattints ide, és csatlakozz most az Életmódprogramhoz!

[/MM_Member_Decision]

clean eating húsleves receptje

 

Tartalmainkat először hírlevél-olvasóinknak küldjük el. Iratkozz fel, hogy elsőként kapd meg leveleinket!

Tartalmainkat először hírlevél-olvasóinknak küldjük el. Iratkozz fel, hogy elsőként kapd meg leveleinket!

Olvass további hasznos tartalmakat:

Fejessalis egytálétel recept

A fejes salátát mindenki jól ismeri, azonban kevesen fogyasztják a hamburgeren túl… Pedig egy igazán értékes zöldségről van szó, amely sokféleképpen fehasználható.

Elolvasom