Clean házi mogyoróvaj

995452_10200308544620288_1641518282_n

  • Fél csomag sótlan földimogyoró
  • 2 teáskanál lenmagolaj
  • Édesítő ízlés szerint

Kávédarálóban, de akár a turmixgépben is el lehet készíteni, roppant egyszerű és annál   finomabb. A mogyorót beleszórjuk a darálóba és hozzá öntünk 2 bő teáskanál lenmag   olajat.  Hozzáadjuk az édesítőt (glicin, stevia, xilit). Amikor ezzel kész vagyunk, elkezdjük   turmixolni. Várjunk  addig, amíg már azt látjuk, hogy szinte vaj állagú massza kevereg a   turmixgép belsejében. Amikor  ez megtörtént, kikanalazzuk a masszát és valamilyen tároló kis üvegcsébe helyezzük, és hűtőben tartsuk később a biztonság kedvéért. Sütikbe, zabkására, kenyérre, vagy csak magában is fogyaszthatjuk. Persze mértékkel smiley

Nature

Tartalmainkat először hírlevél-olvasóinknak küldjük el. Iratkozz fel, hogy elsőként kapd meg leveleinket!

Tartalmainkat először hírlevél-olvasóinknak küldjük el. Iratkozz fel, hogy elsőként kapd meg leveleinket!

Olvass további hasznos tartalmakat:

A nagy rostmustra

Mik is azok a rostok? Minden rosttípusnak megvan a maga egyedi szerkezete és hatása az emésztőrendszerre és az egészségre. Pontosan milyen szerepük van? Lássuk!

Elolvasom