Nemrég a cékláról írtunk egy cikket és sajnos szomorúan konstatáltuk, hogy az oldalunkon nincs túl sok recept ezzel a méltatlanul mellőzött superfooddal. Most azonban egy nagyszerű édességet hoztunk nektek. Na persze egészséges brownie receptünk már így is volt (pl ez ), amitől a jelenlegi különbözik az az, hogy teljesen lisztmentes. Tehát nem csak búza, de semmilyen más lisztet sem tartalmaz. Ennek megfelelően gluténmentes és igen alacsony a szénhidrát tartalma is. Az ízeket leteszteltük és nem győztünk repetázni 🙂 Fogadjátok tehát szeretettel ezt a sokkal kevésbé bűnös élvezetnek számító egészséges céklás browniet.
Céklás brownie
Hozzávalók
- 250 g cékla kb 1 nagy fej
- 100 g kókuszzsír vagy 100g ghí
- 3 DB tojás
- 150 g mandula (darált)
- 200 g cukormentes étcsoki
- 3 evőkanál kakaópor
- 1 evőkanál vanília
- 150 g eritritol
- 1 teáskanál sütőpor
Elkészítés
- Melegítsd elő a sütőt 200 °C-ra, vagy légkeveréses módon 180 °C-ra. Némi kókuszzsírral kend ki egy 20-25 cm közötti méretű sütőforma oldalát, alulra pedig tegyél sütőpapírt. Héjában főzd puhára a céklát.
- A főtt céklát hámozd meg és egy konyhai aprítóban teljesen pépesre pürésítsd. Amikor kész hagyd a gépben.
- Gőzfürdő fölött folyamatosan kevergetve olvaszd fel a kókuszzsírt, vagy ghí-t (mi utóbbival készítettük) és a csokit. Add hozzá a céklapüréhez és dolgozd egyneművé az aprító segítségével. Ezután add hozzá a vanília kikapart belsejét és az összes többi hozzávalót, majd ismételd meg az eljárást.
- A masszát tedd a sütőformába, majd az előmelegített sütőben 30-35 percig süsd. Tálalás előtt hagyd állni 20 percig, így könnyebben tudod majd szeletelni.
Notes
Tápanyagok
Ezt a receptet a Clean Eating Program részeként ingyen letöltheted! Nem vagy még tag? Próbáld ki most, egy hétre csak 990 Ft-ért! 300+ egészséges recept, 5 db e-könyv és tudástár vár rád! Kattints ide, és csatlakozz most az Életmódprogramhoz!
[/MM_Member_Decision]