Kókuszkrémes csokis kosárkák

Rég hoztunk már nektek desszertet, ezért most szeretnénk e téren adósságot törleszteni. Ezt az igazán édesszájúaknak készítettük és bár csak clean alapanyagokat tartalmaz azért az esti órákban már ne nagyon fogyaszd, mert viszonylag magas a zsírtartalma. Receptünkben találsz egészségesebb karobporos házi megoldást a csokirétegre, de készítheted simán kedvenc cukormentes csokid felhasználásával is.

csokis tallérok rikottás kókuszkrémmel töltve

Kókuszkrémes csokis kosárkák

Előkészület: 30 minutes
Elkészítés: 30 minutes
Típus: Desszert
Konyha: Amerikai, Klasszikus, Nemzetközi
Tálalás: 4 kosárka
Kalória: 224kcal
[MM_Member_Decision membershipId="1|2|3"]

Hozzávalók

  • 80 g ricotta
  • 3 evőkanál kókuszkrém
  • 4 szelet kiwi
  • 8 szelet banán
  • Stevia vagy más édesítő
  • 80 g cukormentes étcsoki

vagy készíthetsz saját csokit is, ehhez:

  • 50 g kakaóval vagy ugyanennyi kókuszzsír
  • 50 g karobpor vagy ugyanennyi kakaópor
  • 2 evőkanál agave szirup vagy rizsszirup, méz, vagy akár édesítőszer

Elkészítés

  • A kosárkákat befedő csoki készítésére két lehetőséged van. Mi most az egyszerűbbet választottuk és hagyományos cukormentes étcsokit olvasztottunk fel. Ha Te szeretnéd ezt házilag elkészíteni akkor a következőt kell tenned: Egy lábasban melegíts vizet, majd erre tegyél egy edény amiben felolvasztod a kakaóvajat. A melegedő víz gőze alatt a csokid biztosan nem fog leégni. Ha nincs otthon kakaóvaj, akkor ez lehet kókuszzsír is. Add hozzá a karobport és keverd egyneműre, majd add hozzá az agave szirupot is és keverd készre. Természetesen karobpor helyett használhatsz kakaóport is. Bármelyik variációt is választod 4 db szilikonos muffin formát kenj ki az elkészült csokiddal. Ügyelj, hogy csak a csoki 2/3 részét használd fel. Egy nagyon fontos lépés jön most: amint egy formát megkentél azonnal tedd a fagyasztóba! Ha kész hagyd állni egy órát a fagyasztóban, hogy a kikent formákban megszilárduljon a csoki.
  • Ha eltelt egy óra akkor Kezd elkészíteni a krémet: A rikottát keverd el a kókuszkrémmel és az édesítő szerrel Használj sűrű és lágy állagú kókuszkrémet. Esetünkben Cocomas volt, édesítőszerként pedig kb 10 csepp stevia kivonatot használtunk. A kiviből és a banánből vág 2-3 mm vastag szeleteket és a már megszilárdult maradék csokit olvaszd fel újra.
  • A muffin formákba tegyél először egy szelet kiwit, majd rétegezz rá a rikottás-kókuszos krémből. Ezután 2-2 szelet banán jön és egy újabb rétek krém. (Természetesen használhatsz más gyümölcsöt, vagy akár házi mogyóróvajat is.) Mindezt fedd be a maradék csokival és ismét tedd a fagyasztóba.
  • Ha az utolsó csokiréteg is megszilárdult vedd ki és várj 15-20 percet az elfogyasztásával, hogy a töltelék ne maradjon fagyos.

Notes

Ha laktózmentes és vegan változatot szeretnél csak simán hagyd el a ricottát és használj több kókuszkrémet. Így is nagyon finom lesz 🙂

Tápanyagok

kalória: 224kcal | szénhidrát: 12g | fehérje: 4g | zsír: 18g
Elkészítetted?Pineld a @CleanEatingHU vagy jelöld: #cleaneatinghu!
[/MM_Member_Decision] [MM_Member_Decision isMember="false"]

Ezt a receptet a Clean Eating Program részeként ingyen letöltheted! Nem vagy még tag? Próbáld ki most, egy hétre csak 990 Ft-ért! 300+ egészséges recept, 5 db e-könyv és tudástár vár rád! Kattints ide, és csatlakozz most az Életmódprogramhoz!

[/MM_Member_Decision]

csokis tallérok rikottás kókuszkrémmel töltve

Tartalmainkat először hírlevél-olvasóinknak küldjük el. Iratkozz fel, hogy elsőként kapd meg leveleinket!

Tartalmainkat először hírlevél-olvasóinknak küldjük el. Iratkozz fel, hogy elsőként kapd meg leveleinket!

Olvass további hasznos tartalmakat: