Ezt a receptet igazából nem ide készítettem, csak összedobtam magamnak, amikor azonban megkóstoltam úgy gondoltam gyorsan befotózom,mert valami iszonyatosan finomat sikerült “feltalálni” és nem szeretném, ha ebből kimaradnátok 🙂 A recept így fázisfotók nélkül született, bár annyira egyszerű, hogy erre egyébként sem volt szükség. Mivel a szeder szezonja most van szerettem volna legalább ebben az időszakban enni belőle, hiszen egy nagyon egészséges bogyós gyümölcsünk. Rengeteg antioxidást tartalmaz (főként fenolsavat flavonokat és flavonoidokat), de tele van E és K-vitaminnal, rengeteg vassal és kalciummal. Szóval nagyon jót tesz az agy, a bőr és a csontok egészségének. A bökkenő csak az, hogy savanykás íze miatt sosem szerettem… Ezért találtam ki ezt az zabkása alapú desszert receptet, mert gondoltam így nagyobb mennyiséget is el tudok belőle fogyasztani fancsali grimaszolás nélkül. …és tényleg! Finom pugingszerű desszertkrém született és a legjobb az egészben, hogy semmilyen cukor, sem méz nem szükséges hozzá, ugyanis az általam újonnan felfedezett kedvenc természetes édesítőszeremmel, az Inka Sweet Steviával készült. A recept mellesleg teljesen vegán, ennek megfelelően laktózmentes és ha megfelelő zabból készíted gluténmentes is, bár ez nálunk nem feltétel.
Nem szaporítom tovább a szót, jöjjön a recept, ami ezúttal tényleg “egyszerű és nagyszerű”. Mivel remek szénhidrátok forrása fogyasztását leginkább reggelire és edzés követően ajánlom.

A recepthez jelentkezz be, vagy regisztrálj Clean Eating Életmódtagságot!
Érdekel a tiszta táplálkozás és a fitt életmód?
Akkor regisztrálj éves tagságot nálunk! >>> Clean Eating Életmódprogram