Desszertek Diétás és fitnesz receptek Fitness diéta Gyors és könnyű Klasszikusok Clean módra

Epres-banános nicecream – Hűsítsd magad egészséges fagylalttal!

Epres banános nicecream

Nicecream, azaz az egészséges fagylalt

A fülledt nyári melegben mindannyiunk szervezete vágyik valamilyen hideg italra, ételre. Annak ellenére, hogy próbálsz tisztán és egészségesen táplálkozni, nem kell, hogy lemondj a fagyizásról, ugyanis létezik egy egészséges icecream verzió, a nicecream. A nicecream fagyi amellett, hogy egészséges, gyorsan és könnyedén elkészíthető, végtelen ízkombinációban megcsinálható. Heti recept sorozatunkban mi az epres-banános verziót készítettük el.

Miért ajánljuk, hogy elkészítsd a nicecreamet?

Azon túl, hogy rendkívül finom, vizuálisan is szemet gyönyörködtető,  és bármilyen ételérzékenységgel kompatibilis. Gyerekeknek is zseniális találmány. Fantáziadús és egészséges étel, mely végtelen kombinációt rejt magában. Kell ennél több indok, hogy kipróbáld?

Nicecream készítési tippek és trükkök

 

Ahogyan már korábban is írtuk, receptünk nagyon könnyén és gyorsan elkészíthető, de ha a legjobb végeredményt szeretnéd, érdemes betartanod az alábbi tippeket.

  1. Valóban fagyasztott gyümölcsöt használj.  Még ha nem is szeretnéd azonnal elfogyasztani, a nicecream különleges, krémes textúráját a fagyasztott gyümölcsöknek köszönheti. Legalább 1 gyümölcs mindig fagyasztott gyümölcs legyen.
  2. Megfelelő, minőségi turmixgépet vagy robotgépet használj. A nicecream készítéshez nagy teljesítményű turmixgépre vagy konyhai robotgépre lesz szükséged, különben gyümölcsdarabkák maradhatnak a fagylaltban. Nem megfelelő teljesítményű gép esetén könnyedén smoothie állaga lesz a nicecreamnek.
  3. Saját ízlés, kreativitás. Kísérletezz bátran az ízekkel, ha például nincs otthon eper, helyettesítheted málnával, ha tennél bele még egy kis mézet vagy mogyoróvajat, csak nyugodtan. Nem szükséges ragaszkodnod az itt leírt ízkombinációhoz. A díszítés is egy nagyon izgalmas feladat, élvezd ki és alkoss bátran a benned rejlő kreatív energiák segítségével.
  4. Tárolás: Az egészséges fagylaltot akár azonnal is elfogyaszthatod miután elkészült, de ilyenkor még lágy lesz a textúrája. Ha viszont valódi fagylalt állagot szeretnél, tedd be 1-2 órára a mélyhűtőbe egy sütőpapírral bélelt edénybe. Ha 1 napnál tovább szeretnéd a mélyhűtőben tárolni, alufóliát is mindenképpen használj.

Reméljük megjött a kedved, hogy kipróbáld az alábbi epres-banános nicecream receptet. Ha igen, írd meg Nekünk kommentben, hogy sikerült.

Jó étvágyat kívánunk! 🙂

Ha még nem csatlakoztál, szeretettel várunk több, mint 20 ezer fős zárt facebook csoportunkban is!

Epres banános nicecream

Epres, banános fagylalt (nicecream)

Előkészület: 10 minutes
Elkészítés: 10 minutes
Típus: Desszert, Snack
Konyha: Amerikai, Nemzetközi
Kalória: 328kcal

A recepthez jelentkezz be, vagy regisztrálj Clean Eating Életmódtagságot!

További egészséges, gyorsan és könnyedén elkészíthető desszert vagy nassolnivaló recept ötleteink édesszájúaknak:

Diétás málnás túrótorta

Mogyoróvajas protein praliné

Almás-fahéjas zabpalacsinta