Ez a mindenmentes egytálétel, a tavasz ízeit hozze el clean konyhánkba. A köles az egyik legjobb alapanyagunk, ezért érdemes gyakran fogyasztani. Az étel egyébként nyugodtan tovább gondolható, akár húsos változatban is.
Tavaszi kölesrizottó
Előkészület: 30 minutes minutes
Elkészítés: 30 minutes minutes
Típus: Főétel
Konyha: Egzotikus, Nemzetközi, Vegetáriánus
Tálalás: 4 adag
Kalória: 313kcal
Hozzávalók
- 280 g köles
- 1 fej vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 100 g zöldbab
- 70 g csiperke gomba
- 50 g zöldborsó
- 8-10 szem koktélparadicsom
- 1 evőkanál kókuszsír
- 1 dl száraz bor (fehér)
- 2.5 teáskanál só
- bors frissen őrölt
- 1 dl kókusztej opcionális
Elkészítés
- A vöröshagymát apró kockákra, a gombát és a fokhagymát szeletekre, a koktélparadicsomot félbe vágd. A kölest mosd át. A zöldbab pedig finomabb lesz, ha 5 percig előpárolod.
- A kókuszsírt egy lábasban olvasd fel, majd a hagymát enyhén megsózva párold üvegesre. Amikor a hagyma már jó add hozzá a fokhagymát, keverd át, majd add hozzá a gombát és a koktélparadicsomot és süsd így kb. 4 percig.
- Amikor a gomba puha, add hozzá a kölest, amit azonnal önts fel a fehérborral. Add hozzá az összes többi hozzávalót a bors és a kókusztej kivételével és közepes lángon kevergesd alaposan, majd egy perc múlva adj hozzá kb. 1 dl. forró vizet. Folyamatos kevergetés alatt adagold hozzá a maradék vizet kanalanként úgy, hogy éppen magába szívhassa az adagolt mennyiséget. Így krémesebb állagot érhetsz el. Összesen 10 percig főzd egyre lassabb lángon, az utolsó 2 percben szórd meg fekete borssal, majd add hozzá a kókusztejet és főzd vele össze.
Notes
Tipp: Ha víz helyett zöldséglevessel készíted akkor még finomabb lesz.
Tápanyagok
kalória: 313kcal | szénhidrát: 54g | fehérje: 10g | zsír: 6g
Elkészítetted?Pineld a @CleanEatingHU vagy jelöld: #cleaneatinghu!