Tavaszi kölesrizottó (vegan)

Ez a mindenmentes egytálétel, a tavasz ízeit hozze el clean konyhánkba. A köles az egyik legjobb alapanyagunk, ezért érdemes gyakran fogyasztani. Az étel egyébként nyugodtan tovább gondolható, akár húsos változatban is.

vegan, gluténmentes kölesrizottó

Tavaszi kölesrizottó

Előkészület: 30 minutes
Elkészítés: 30 minutes
Típus: Főétel
Konyha: Egzotikus, Nemzetközi, Vegetáriánus
Tálalás: 4 adag
Kalória: 313kcal

Hozzávalók

  • 280 g köles
  • 1 fej vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 100 g zöldbab
  • 70 g csiperke gomba
  • 50 g zöldborsó
  • 8-10 szem koktélparadicsom
  • 1 evőkanál kókuszsír
  • 1 dl száraz bor (fehér)
  • 2.5 teáskanál
  • bors frissen őrölt
  • 1 dl kókusztej opcionális

Elkészítés

  • A vöröshagymát apró kockákra, a gombát és a fokhagymát szeletekre, a koktélparadicsomot félbe vágd. A kölest mosd át. A zöldbab pedig finomabb lesz, ha 5 percig előpárolod.
  • A kókuszsírt egy lábasban olvasd fel, majd a hagymát enyhén megsózva párold üvegesre. Amikor a hagyma már jó add hozzá a fokhagymát, keverd át, majd add hozzá a gombát és a koktélparadicsomot és süsd így kb. 4 percig.
  • Amikor a gomba puha, add hozzá a kölest, amit azonnal önts fel a fehérborral. Add hozzá az összes többi hozzávalót a bors és a kókusztej kivételével és közepes lángon kevergesd alaposan, majd egy perc múlva adj hozzá kb. 1 dl. forró vizet. Folyamatos kevergetés alatt adagold hozzá a maradék vizet kanalanként úgy, hogy éppen magába szívhassa az adagolt mennyiséget. Így krémesebb állagot érhetsz el. Összesen 10 percig főzd egyre lassabb lángon, az utolsó 2 percben szórd meg fekete borssal, majd add hozzá a kókusztejet és főzd vele össze.

Notes

Tipp: Ha víz helyett zöldséglevessel készíted akkor még finomabb lesz.

Tápanyagok

kalória: 313kcal | szénhidrát: 54g | fehérje: 10g | zsír: 6g
Elkészítetted?Pineld a @CleanEatingHU vagy jelöld: #cleaneatinghu!
Tartalmainkat először hírlevél-olvasóinknak küldjük el. Iratkozz fel, hogy elsőként kapd meg leveleinket!

Tartalmainkat először hírlevél-olvasóinknak küldjük el. Iratkozz fel, hogy elsőként kapd meg leveleinket!

Olvass további hasznos tartalmakat: