Fitness diéta Kispénzű receptek Klasszikusok Clean módra

Diétás zöldborsófőzelék

Egészséges zöldborsófőzelék rántás nélkül

Ismét egy retro ételt hoztunk nektek. Nem kell lebecsülni, mert a zöldborsó nagyon egészséges! Tényleg ajánlott mindenki étrendjébe, hiszen bőséges magnéziumforrás, ami nem jön rosszul, ha sportolsz. Remek rostforrás, ezáltal tisztítja a beleket, de E-B- és C- vitaminokat is tartalmaz, nem beszélve a viszonylag magas növényi fehérjetartalomról. A zöldborsófőzelékkel általában az a baj, hogy lisztes-vajas rántással készítik és olcsóbb helyeken indokolatlanul sok mű ételízesítővel húzzák fel. Ezzel szemben mi a lehető legdiétásabb módon készítjük el a főzeléket a lehető legkevesebb összetevővel és természetesen rántás nélkül! Ennél már csak az lenne egészségesebb ha nyersen puszilnád be a borsó szemeket 😀 Receptünk alapvetően vegán és csak 1g zsírt tartalmaz (a makrók így lettek kiszámolva)! Nem vegánoknak ajánlunk ajánlunk hozzá egy tükörtojást is, ami további 7g fehérjével és 6g zsírral emeli a tápértéket.

Egészséges zöldborsófőzelék rántás nélkül

Diétás zöldborsófőzelék

Előkészület: 1 hour
Elkészítés: 1 hour
Típus: Főétel
Konyha: Klasszikus, Magyaros, Nemzetközi, Vegetáriánus
Tálalás: 4 adag
Kalória: 140kcal

A recepthez jelentkezz be, vagy regisztrálj Clean Eating Életmódtagságot!

Egészséges főzelék rántás nélkül

Tetszett? Oszd meg :)