Klasszikusok Clean módra

Lecsós sertésszelet barnarizzsel

Lecsós szelet diétás sertés recept

Annak sem kell lemondani az egészséges táplálkozásról, aki a házias, magyaros ízeket szereti igazán. A hagyományos ételek a tudatos táplálkozás elvei alapján  elkészítve mind ízvilágában, mind tápértékében kiválóak. Ma egy  magyaros fogást készítünk, amely alacsony zsírtartalom mellett, komplex szénhidrátokban és rostokban, valamint a sovány sertéskarajból származó teljesértékű fehérjékben gazdag, így akár sportolók számára is ideális ebéd lehet. A  recept elkészítése pofonegyszerű, ezért mindenkinek javasoljuk.

Lecsós szelet diétás sertés recept
Értékelés
Szavazatok: 1
Értékelés: 5
Tiéd:
Értékeld a receptet!
Funkciók
Hozzáad az étrendtervezőhöz:
Hozzáadtuk az étrendtervezőhöz.
Receptkártya nyomtatása
Add to Shopping List
This recipe is in your Shopping List
Tápanyagadatok
Lecsós sertésszelet barnarizzsel
Mennyiség egy adagban
Energiatartalom: 582 Zsírból származó energia: 162
% DV (napi érték)*
Összes zsírtartalom: 18g 28%
Szénhidrát: 53g 18%
Fehérje: 49g 98%
* A százalékos napi értékek kétezer kalóriás étrendre vonatkoznak.
Elkészítési idő
60perc
Költség
Hozzávalók
Ennyi adagra: adag
Elkészítési idő
60perc
Költség
Hozzávalók
Ennyi adagra: adag
Lecsós szelet diétás sertés recept
Értékelés
Szavazatok: 1
Értékelés: 5
Tiéd:
Értékeld a receptet!
Funkciók
Hozzáad az étrendtervezőhöz:
Hozzáadtuk az étrendtervezőhöz.
Receptkártya nyomtatása
Add to Shopping List
This recipe is in your Shopping List
Tápanyagadatok
Lecsós sertésszelet barnarizzsel
Mennyiség egy adagban
Energiatartalom: 582 Zsírból származó energia: 162
% DV (napi érték)*
Összes zsírtartalom: 18g 28%
Szénhidrát: 53g 18%
Fehérje: 49g 98%
* A százalékos napi értékek kétezer kalóriás étrendre vonatkoznak.

Elkészítés:

  1. Előkészületek: A karajt kb. 1 centis szeletekre vágjuk. A vöröshagymát durvára , a paprikát apró kockákra vágjuk, a paradicsomot pedig meghámozzuk és nagyobb kockákra daraboljuk.
  2. Leghosszabb ideig a barna rizs készül. A főzési idő a fehér változat háromszorosa is lehet. A rizst kétszeres mennyiségű vízzel feltesszük főni, majd amikor a víz forr megsózzuk és a lángot takarékra véve lefedve főzzük tovább. Néha érdemes megkavarni, hogy le ne égjen, szükség esetén picit pótoljuk a vizet. Amikor már elfőtte a vizet és a rizs megpuhult, levesszük a tűzről és lefedve állni hagyjuk legalább 10 percig. A barna rizs csak akkor válik igazán puhává, ha főzés után saját gőzében hagyjuk állni.
  3. Amíg a rizs elkészül, térjünk rá a lecsóra! Klasszikus első lépésként a hagymát a kókuszzsíron elkezdjük sütni. Hagyjuk, hogy picit lesüljön, majd megsózva és pici vízzel felöntve tovább pároljuk, amíg puha nem lesz. Ekkor tesszük rá a paprikát és a fokhagymát, amit 5-6 percig párszor megkavarva párolunk, majd jöhet rá a paradicsom. Sózás után lefedve, közepes lángon sűrű krémes állagúra főzzük. Vizet ne öntsünk bele, hiszen a paradicsomban pont elegendő folyadék van. Sőt, ha igazán sűrűn szereted érdemes az utolsó 10 percben a fedőt levéve, kavargatva készíteni.
  4. Amíg a lecsó rotyog és a rizs készre puhul, jöhet a hús. A karajszeleteket klopfoljuk egyenletes, 5-7 mm-es vastagságra. (Érdemes klopfolás közben frissentartó fóliával leborítani a húst, így egyben marad és magadat sem kened össze.) A húst mindkét oldalán sózzuk, de más fűszer nem kerül rá. Egy tapadásmentes serpenyőt vékonyan kikenünk kókuszzsírral, majd mikor felhevült, rátesszük a sertéshúst. A húst lehetőleg egy stabil súllyal leszorítva süssük készre. Ha ezzel a technikával készíted, oldalanként 5-6 perc sütés is elég, hogy belül szaftos, kívül pedig jól pirult húst kapjunk.
  5. tálaláskor a hús tetejére szedjük a lecsót, hiszen így lesz igazi az élmény. Az ételt fogyaszd ebédre, vagy edzés utáni étkezésként.

lecsós karaj és barna rizs

Tématámogatás. Készült az Agrármarketing Centrum támogatásával.

Egészséges, fitt test a cél?
Ne halogasd az életmódváltást, csatlakozz hozzánk!
Igen, érdekel!
Köszönöm, nem!
close-link
Egészséges, fitt test a cél?
Ne halogasd az életmódváltást! Csatlakozz hozzánk!
Igen, Érdekel.
Kösz, nem.
close-link