Fitness diéta Klasszikusok Clean módra Különleges ízek Receptek Haladóknak

Ratatouille-al töltött superior macok

vegan macok céklából francia lecsóval

A ratatouille a franciák lecsója, a macok pedig a Mátra vidéki emberek tócsnija. Mindkettőben van különbség az eredetihez képest. A franciák ezt a nemzeti ételüket padlizsánnal és gyakran cukkinivel készítik, jóval kevesebb paprikával és kevésbé szaftosan, mint mi magyarok. A macok pedig a tócsni nagytestvére. A szegényes időkben krumpliból, hagymából és lisztből készült, bő olajban sült, a tócsnihoz, vagy lepcsánkához hasonló, de azoknál jóval nagyobb méretű vékony lepénykét jelentett, amit ünnepnapokon fokhagymás tejföllel kínáltak. Mi új gondoljuk, hogy ez a két világ egy tányéron is remekül megfér egymás mellett. Ezért gyúrtuk egy fogássá és készítettük el saját clean eating verziónkban. Szokásunkhoz híven csak a rossz szénhidrátokat és zsírt spóroltuk le, az ízt nem. A macok alapját superfoodként a méltatlanul számon nem tartott cékla képezi, amit ha nem szeretsz tényleg nincs okod aggodalomra, mert az ételben ennek egyedi íze egyáltalán nem jelenik meg!  Sőt olyannyira fenséges recept született, ami eddig bárkit meggyőzött. (Az étel ebben a formájában szinte vegan, de ugye ott van a tojás is. Ha Te vegan vagy megpróbálhatod chia-tojással elkészíteni)

vegan céklatócsni ratatouille

Ratatouille-al töltött superior macok

Előkészület: 45 minutes
Elkészítés: 45 minutes
Típus: Főétel, Vacsora
Konyha: Francia, Gourmet, Klasszikus, Nemzetközi, Vegetáriánus
Tálalás: 2 adag
Kalória: 263kcal

A recepthez jelentkezz be, vagy regisztrálj Clean Eating Életmódtagságot!