Klasszikusok Clean módra

Sült libacomb recept batátapürével

Sült libacomb batátapürével

Aki Márton-napon libát nem eszik, egész évben éhezik. Ismerősen cseng, ugye? Nem akartuk a szerencsére bízni, ezért Márton-napra készülve egy ízletes és egészséges sült libacomb-receptet készítettünk.

A húsa fogyasztása a magas energiatartalma miatt a nagyobb állóképességet igénylő sportok előtt igencsak hasznos, ráadásul gazdag rostban, ami fontos részét képezi az egészséges táplálkozásnak. Magas fehérjetartalma (100 grammban 22,8 gramm) okán diéta alatt kifejezetten ajánlott a fogyasztása.

Ízletes szárnyasok, melyeknek ott a helyük az étlapodon!

Sült libacomb batátapürével

Sült libacomb recept batátapürével

Márton napra egy klasszikus magyaros recepttel készültünk, a sült libacombhoz batátapürét készítünk
Előkészület: 1 hour
Főzés: 3 hours 30 minutes
Elkészítés: 4 hours 30 minutes
Típus: Főétel
Konyha: Magyaros
Kulcsszó: batáta, batátapüré, édesburgonya, liba, libacomb, sült libacomb
Tálalás: 2
Kalória: 153.5kcal
Cost: 3000

Hozzávalók

  • 2 db libacomb
  • 4 fej lilahagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • bors
  • rozmaring
  • majoranna
  • kakukkfű

A batátapüréhez

  • 2 db batáta
  • 5 dkg vaj
  • bors
  • 1 tk szerecsendió
  • citromlé

Elkészítés

Libacomb

  • A libacombokat alaposan megtisztítjuk, az esetleges pihéket kitépkedjük, majd óvatosan beirdaljuk a bőrt úgy, hogy a húst lehetőleg ne vágjuk meg
    Sült libacomb batátapürével
  • Serpenyőben nagy lángon mindkét oldalt néhány perc alatt kérgesítjük - ettől lesz finom rogopós a végeredmény
  • A combokat kivesszük, és a karikára vágott lilahagymával megágyazunk (ha a serpenyő nem "sütőbarát", akkor egy jénaiban fogjuk sütni), visszatesszük a combokat, majd a maradék hagymakarikákat és a fokhagyma-gerezdeket rászórjuk a tetéjre
    Sült libacomb batátapürével

Batátapüré

  • A megpucolt és nagyobb kockára vágott édesburgonyát sós vízben megfőzzük
  • Figyeljük, mert hamar készen van, és nem szeretnénk, ha szétfőne
  • Leszűrjük, hozzáadjuk a vajat, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a citrom levét, valamint a szerecsendiót, majd krumplitörővel egyenletesre törjük

Tápanyagok

kalória: 153.5kcal | szénhidrát: 5.1g | fehérje: 5.3g | zsír: 12.8g | telített zsír: 5.2g | egyszeresen telített zsír: 1.2g | egyszeresen telített zsír: 5.5g | koleszterin: 24mg | rost: 0.8g | cukor: 1.1g
Elkészítetted?Pineld a @CleanEatingHU vagy jelöld: #cleaneatinghu!

A recept elkészültét az Agrármarketing Centrum támogatta.

Tetszett? Oszd meg :)