A szejtán, más néven búzahús az egyik legtökéletesebb alapanyag a vegán húspótlásra. Fehérjetartalma brutális, mely a legjobb minőségű húsokéval vetekszik, ugyanakkor szinte nem tartalmaz sem szénhidrátot sem zsírt. De ami a legjobb, hogy állaga megtévesztésig hasonlít a húsra, ezért gyakorlatilag bármilyen húsos receptben használhatjuk, legyen az sült, rántott, vagy darált hús, vagy persze szaftos raguk, vagy pörköltek. Sőt ez az alapanyag tökéletesen alkalmas akár vegán kolbász elkészítésére is. Persze csak akkor, ha megfelelően készíted el. Receptünket ezért részletes fázisfotókkal hoztuk el nektek, hogy Te is elkészíthesd otthon ezt a remek húshelyettesítőt. Mivel a szejtán fő alapanyaga a búzafehérje, ez nem gluténmentes, azonban ez ne aggasszon, hacsak nem vagy gluténérzékeny.
Szuper diétás, vegán receptünkkel most nyers szejtánt készíthetsz, azaz egy alapanyagot, melyet millió módon használhatsz és lefagyasztva akár egy évig is tartósíthatsz. De légy résen, mert hamarosan hozunk egy isteni vegán brassói receptet, amiben kipróbálhatod. (Update: Íme, megérkezett a Vegán Brassói recept)

A recepthez jelentkezz be, vagy regisztrálj Clean Eating Életmódtagságot!
[…] és azt hiszem, hogy szinte tökéletesen, amihez nem kevés köve van annak, hogy húspótlóként ezt a remek szejtánt vettem elő a fagyasztóból. Az étel alaposan fűszerezett és olyan sok növényi proteint […]