Ázsiai hal leves gazdagon

Ha nem szoktál levest enni, akkor érdemes rászoknod. Leves formájában könnyen emészthető táplálékot és a napi folyadékszükséglet egy részét veheted magadhoz. A leves ráadásul olyan, mint a pizza: milliónyi variációt készíthetsz és sosem válik unalmassá. Ha pedig lassan főzve készíted, akkor a tápanyagokat jórészt megőrizheted. Ázsiai hal leves receptünk valójában egész közelről származik, mivel teljesen saját találmányunk. Az étel 24 g szénhidrátot tartalmaz, de full diétásnak számít. Ez a szénhidrát mungóbabból származik (csak mungóbabból készült üvegtésztát vásárolj!), ami a fehérlisztnél sokkal könnyedebb ch-forrás. Nagyon finom és tartalmas lett, ezért büszkén ajánljuk, akkor is ha nem vagy leveses. A receptben pedig még azt is eláruljuk, hogyan készíts hozzá tökéletes buggyantott tojást!

halból és üvegtésztából készült leves

Hal leves gazdagon

Előkészület: 40 minutes
Elkészítés: 40 minutes
Típus: Előétel, Főétel, Leves
Konyha: Egzotikus, Gourmet, Japán
Tálalás: 4 adag
Kalória: 193kcal
[MM_Member_Decision membershipId="1|2|3"]

Hozzávalók

  • 2 db tilápia filé
  • 4 db tojásfehérje
  • 1 db sárgarépa
  • 150 g brokkoli
  • 100 g üvegtészta
  • 0.5 szál póréhagyma
  • 1 teáskanál köménymag
  • 1 csipet kurkuma
  • 0.5 teáskanál kakukkfű (szárított)
  • 1 teáskanál kókuszzsír
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 0.5 marék petrezselyemzöld

Elkészítés

  • Előkészületek: A répát hámozd meg és szeleteld fel. A póréhagyma fehér részének a felét és a fokhagymát szeletelted vékony karikákra. A tilápiát vágd kockákra, vagy csíkokra. A brokkolit szedd apró rózsáira. A petrezselymet aprítsd fel.
  • Egy lábasban hevítsd fel kókuszzsírt és öntsd bele a köménymagot és a fokhagymát. Alacsony lángon spirítsd picit, hogy az aromáit kiadja. 2 perc múlva add hozzá a répát és a póréhagymát és sózd meg. Kavargatva pirítsd addig, amíg a póréhagyma üveges nem lesz. Ha kezdene lesülni adj hozzá még kókuszzsírt. Közben egy másik lábasban forralj 6 dl vizet
  • A hagymás répához add hozzá a halat és a brokkolit. Sózd ismét, add hozzá a kakukkfüvet és öntsd le a forralt vízzel. Alacsony lángon főzd úgy, hogy ne forrjon, csak lassan főljön. Lefedve hagyd így 20 percig. Közben készítsd el a buggyantott tojásokat! Egy lábasban forralj vizet. Sózd meg és most jön a trükkös része: Ha már nagyon forró tegyél bele egy merőkanalat! ebbe a merőkanálba ügyesen üsd bele a tojást és főzd pontosan 5 percig, ne tovább! Ha így főzöd meg, szép gömbölyű tojást kapsz, aminek a sárgája folyékony marad. Tégy így a többi tojással is.
  • A leveshez add hozzá az üvegtésztát. Figyelem! valódi, azaz mungóbabból készült üvegtésztát használj! Lefedve főzd további 5-5 percig. Vedd le a tűzről és keverd el egy csipet kurkumával. Ettől íze nem lesz, csak szép színe. Majd utolsó lépésként szórd bele a petrezselyemzöldet.
  • Tálald úgy, hogy minden összetevőből jusson a tányérba. Adj hozzá egy buggyantott tojást is.

Tápanyagok

kalória: 193kcal | szénhidrát: 24g | fehérje: 16g | zsír: 5g
Elkészítetted?Pineld a @CleanEatingHU vagy jelöld: #cleaneatinghu!
[/MM_Member_Decision] [MM_Member_Decision isMember="false"]

Ezt a receptet a Clean Eating Program részeként ingyen letöltheted! Nem vagy még tag? Próbáld ki most, egy hétre csak 990 Ft-ért! 300+ egészséges recept, 5 db e-könyv és tudástár vár rád! Kattints ide, és csatlakozz most az Életmódprogramhoz!

[/MM_Member_Decision]
Tartalmainkat először hírlevél-olvasóinknak küldjük el. Iratkozz fel, hogy elsőként kapd meg leveleinket!

Tartalmainkat először hírlevél-olvasóinknak küldjük el. Iratkozz fel, hogy elsőként kapd meg leveleinket!

Olvass további hasznos tartalmakat: