Egy szénhidrátban szegény, proteinben és egészséges zsírokban gazdag, gourmet fogást hoztunk ma nektek lazaccal, de most kivételesen nem is a lazacon van a hangsúly, sokkal inkább a köreten. A vöröskáposztából és répából készült zöldségropogós ugyanis méltó garnírungja a halak királyának. Az ételhez egy könnyed salátát ajánlunk még a halhoz illő rozéval spékelt öntettel. Nem egy olcsó étel és nem is a legkönnyebb elkészíteni, de a gurmé fogások már csak ilyenek 🙂 Ajánljuk különleges alkalmakra, romantikus vacsorákra.
Grill lazac zöldségropogóssal
Hozzávalók
- 2 szelet lazac összesen 400-500g
- 2 evőkanál kókuszzsír
- 1 teáskanál só
- 0.5 teáskanál bors
- 200 g lilakáposzta
- 200 g sárgarépa
- 100 g parmezán reszelt, opcionális
- 1 tojás
- 1 teáskanál kakukkfű
- 1 evőkanál méz
- 1/4 db citrom
- 50 g madársaláta
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 evőkanál málnaecet
- 3 evőkanál száraz bor (rozé)
Elkészítés
- A káposztát, sárgarépát uborka gyalun legyaluljuk, majd 1 evőkanál zsíron, közepes tűzön 3-4 percet pároljuk, ezután konyhai papírtörlőn leszárítjuk. Sózzuk, borsozzuk.
- A zöldségeket tojással, parmezánnal keverjük, majd kis halmokat teszünk egy zsírpapírral bélelt tepsíbe tesszük. 180 fokon 10 percet sütjük, aranysárgára. Közben elkészítjük a saláta dresszinget: bor, méz, ecet, csipet sót habverővel összekeverünk.
- A filéket a maradék zsíron, bőrös oldalán kezdve, közepes tűzön 4-5 percet sütjük, megfordítjuk és ráfacsarjuk a citromot, tetejére tesszük a kakukkfűt, sót és további 2-3 percet sütjük.
- A salátát lecsepegtetjük és az öntettel, egy kanál segítségével összeforgatjuk. Mellé tálaljuk a zöldségeket és a halat.
Tápanyagok
Ezt a receptet a Clean Eating Program részeként ingyen letöltheted! Nem vagy még tag? Próbáld ki most, egy hétre csak 990 Ft-ért! 300+ egészséges recept, 5 db e-könyv és tudástár vár rád! Kattints ide, és csatlakozz most az Életmódprogramhoz!
[/MM_Member_Decision]