Marinált sült tofu kuszkusszal

Igazán ütős vegan étel hoztunk most nektek. Tofut alapvetően ritkán eszünk, de ma már hozzá lehet jutni fermentált, GMO-mentes tofuhoz is, amit biztonságosan fogyaszthatsz, hiszen nem tartalmaz fitoösztrogéneket. Ezt kihasználva egy különleges pácban marináltuk, majd kisütöttük így egy brutálisan ízes, harapható változatban elkészítve, ami a húsevőket is kielégíti. A fogásban abszolút ez viszi az ízeket, így köretként egy nagyon könnyed kuszkuszt készítettünk. Az étel 40g fehérjetartalmával egy vegan proteinbomba, a körettel együtt 82g szénhidrátot is tartalmaz, így edzés után, vagy kiadósabb ebédre javasoljuk.

Készítsd el,mert ez az egyik legszuperebb, amit tofuból lehet. Nem fogod megbánni! 🙂

Tipp: Szerezz a receptek mellé egy évre szóló Életmódprogram tagságot nálunk: Clean Eating Életmódprogram (Használd az EATCLEAN kuponkódot 10% kedvezményért!)

Tofu és kuszkusz - vegan recept

Marinált tofu könnyed kuszkusszal

Előkészület: 30 minutes
Elkészítés: 30 minutes
Típus: Főétel
Konyha: Egzotikus, Japán, Nemzetközi, Vegetáriánus
Tálalás: 2 főre
Kalória: 612kcal
[MM_Member_Decision membershipId="1|2|3"]

Hozzávalók

  • 200 g kuszkusz
  • 300 g tofu GMO, fermentált
  • 6 evőkanál szójaszósz natúr, GMO-mentes, fermentált
  • 4 evőkanál almaecet vagy rizsecet
  • 2 evőkanál szezámolaj
  • 1/2 teáskanál chili pehely
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál petrezs szárított
  • 1 teáskanál paradicsompehely (opcionális)
  • 1 teáskanál citromlé
  • 1 teáskanál tápióka keményítő (low-carb)

Elkészítés

  • A tofut vágd ujjnyi vastag lapokra, tekerd be konyhai papírtörlőbe, majd tegyél rá egy nehezebb tányért 5 percre. Ez segít a felesleges nedvesség eltávolításában, hogy a tofu haraphatóbb állagot kapjon. Amíg pihen készítsd el a pácot amibe marináljuk a tofut.
  • Öntsd össze a szójaszószt, az almaecetet, vagy rizsecetet (ha egyik sincs otthon sima ecet is megfelel), a citormlevet, a chili pehelyt és vágd bele a fokhagymát is. Sót ne adj hozzá, hiszen a szójaszósz alapból sós.
  • A tofut vágd egységes kockákra és tedd egy jól zárható műanyag tasakba, dobozba. előbbi a legjobb megoldás, azonban nálam nem voltkéznél, ezért egy befőttes üveget használtam. Öntsd rá a pácot, majd jól forgasd egybe. Így tedd be a hűtőbe legalább 3 óráig érlelődni.
  • Forralj fel 3.5 deci sős vizet. Amikor elkezd forrni öntsd bele a kuszkuszt, a szárított petrezselymet és a paradicsom pehelyt, de ha utóbbi nincs kéznél, akkor sem dől össze a világ. Keverd el és amint újra felforrt fed le és tedd félre 15 percre. Fontos, hogy ne főzd, hanem lefedve párold meg a kuszkuszt, így lesz igazán jó állaga.
  • Amíg a kuszkusz párolódik süsd meg a tofut. Feltéve, ha eltelt a marinálásra szánt idő. A kockákat vedd ki a pácot, amit még nem szívott magába tedd félre. Egy felforrósított serpenyőben kezd el sütni a kockákat. Zsiradékot nem kell hozzá adni, hiszen már tartalmazza a pác. Amint minden oldalon megsültek tedd félre.
  • A végéhez közeledvén készítsd el a szószt! A serpenyő alatt vedd a lángot a legalacsonyabbra és öntsd bele a maradék pácot, a tápióka keményítőt és ha még szükséges némi vizet. Keverd el és ha besűrűsödött add hozzá a tofu kockákat. Vedd le a lángról és gyorsan forgasd össze az egészet. Ezután kész is, már csak tálalni kell egy kupac kuszkusz mellé.

Tápanyagok

kalória: 612kcal | szénhidrát: 81g | fehérje: 40g | zsír: 12.5g
Elkészítetted?Pineld a @CleanEatingHU vagy jelöld: #cleaneatinghu!
[/MM_Member_Decision] [MM_Member_Decision isMember="false"]

Ezt a receptet a Clean Eating Program részeként ingyen letöltheted! Nem vagy még tag? Próbáld ki most, egy hétre csak 990 Ft-ért! 300+ egészséges recept, 5 db e-könyv és tudástár vár rád! Kattints ide, és csatlakozz most az Életmódprogramhoz!

[/MM_Member_Decision]

Ilyen egy vegan proteinbomba :)

 

Tartalmainkat először hírlevél-olvasóinknak küldjük el. Iratkozz fel, hogy elsőként kapd meg leveleinket!

Tartalmainkat először hírlevél-olvasóinknak küldjük el. Iratkozz fel, hogy elsőként kapd meg leveleinket!

Olvass további hasznos tartalmakat: