Sült pisztráng bulgurral

A pisztráng a legfinomabb halak közé tartozik.

Igazán könnyed, zsírszegény húsa gazdag A- és D-vitaminban, illetve Omega-3 zsírsavakban. Húsa igazán jól kezelhető és fűszerezni is könnyű, ezért igazi lakomát is pofonegyszerű készíteni belőle.

Halfogyasztást népszerűsítő receptsorozatunk része ez a fejedelmi sült pisztráng. Érdemes elkészítened otthon is.

Sült pisztráng bulgurral és salátával

Ropogósra sült pisztráng, bulgurral és salátával. Egy igazán egészséges recept.
Előkészület: 1 hour
Elkészítés: 1 hour
Típus: Főétel
Konyha: Klasszikus, Nemzetközi
Tálalás: 1 adag
Kalória: 539kcal
[MM_Member_Decision membershipId="1|2|3"]

Hozzávalók

  • 1 db pisztráng
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanák olívaolaj
  • 50 g bulgur
  • kakukkfű
  • perezselyem

Elkészítés

  • Első lépésben a friss pisztrángról egy papírtörlő segítségével alaposan itasd fel a nedvességet. Majd egy éles kés segítségével mindkét oldalán irdald be, ujjnyi vastagon. A beirdalt halat kívül-belül sózd, borsozd, tegyél bele 2-3 vékony szelet citromot, 2 gerezd fokhagymát. Ha már így sütnéd meg az is nagyon finom, mi azonban egy kis zöld fűszerrel is szeretjük megízesíteni. Ezért egy kevés friss kakukkfüvet és petrezselymet is tettünk bele (de kaporral is nagyon finom). Az így elkészített halat tedd egy sütőpapírral kibélelt tepsibe, vékonyan kend meg olívaolajjal, hogy szépen megpiruljon, majd egy 200 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt süsd készre.
  • Amíg sül a hal a bulgurt kétszeres sós mennyiségű főzd 5 percig, majd hagyd lefedve 10-15 percig. A bulgurt nem szükséges kevergetni, de fontos, hogy elegendő mennyiségű vízben lefedve párolódjon. Ha kész egy kevés petrezselymet vágj apróra és keverd el vele.
  • A sült halat tálald frissen a bulgurral és ízlésednek megfelelő kevert salátával.

Tápanyagok

kalória: 539kcal | szénhidrát: 35g | fehérje: 69g | zsír: 11g
Elkészítetted?Pineld a @CleanEatingHU vagy jelöld: #cleaneatinghu!
[/MM_Member_Decision] [MM_Member_Decision isMember="false"]

Ezt a receptet a Clean Eating Program részeként ingyen letöltheted! Nem vagy még tag? Próbáld ki most, egy hétre csak 990 Ft-ért! 300+ egészséges recept, 5 db e-könyv és tudástár vár rád! Kattints ide, és csatlakozz most az Életmódprogramhoz!

[/MM_Member_Decision]

Egészséges recept pisztrángból

Tudtad, hogy a „Kapj rá!” kampány keretében a Budapesti Adventi Vásáron, a Szent István Bazilika előtt 2018. november 24. és 2019. január 1. között a vásár látogatói halat kóstolhatnak? A faház hétfőtől csütörtökig 10-21 óráig, péntektől vasárnapig 10-22 óráig tart nyitva. (December 24- én: 10-14 óráig, 31-én: 10-16 óráig, január elsején 10-20 óráig).

Kapj rá! kampány

Tématámogatás. Készült az Agrármarketing Centrum támogatásával

Tartalmainkat először hírlevél-olvasóinknak küldjük el. Iratkozz fel, hogy elsőként kapd meg leveleinket!

Tartalmainkat először hírlevél-olvasóinknak küldjük el. Iratkozz fel, hogy elsőként kapd meg leveleinket!

Olvass további hasznos tartalmakat: