Sült pisztráng bulgurral

A pisztráng a legfinomabb halak közé tartozik. Igazán könnyed, zsírszegény húsa gazdag A és D-vitaminban, illetve Omega-3 zsírsavakban. Húsa igazán jól kezelhető és  fűszerezni is könnyű, ezért igazi lakomát is pofonegyszerű elkészíteni belőle. Halfogyasztást népszerűsítő receptsorozatunk első eleme ez a fejedelmi sült pisztráng. Érdemes elkészítened otthon is.

Értékelés
Szavazatok: 0
Értékelés: 0
Tiéd:
Értékeld a receptet!
Funkciók
Hozzáad az étrendtervezőhöz:
Hozzáadtuk az étrendtervezőhöz.
Receptkártya nyomtatása
Add to Shopping List
This recipe is in your Shopping List
Tápanyagadatok
Sült pisztráng bulgurral és salátával
Mennyiség egy adagban
Energiatartalom: 539 Zsírból származó energia: 99
% DV (napi érték)*
Összes zsírtartalom: 11g 17%
Szénhidrát: 35g 12%
Fehérje: 69g 138%
* A százalékos napi értékek kétezer kalóriás étrendre vonatkoznak.
Elkészítési idő
60perc
Költség
Hozzávalók
Ennyi adagra: adag
Elkészítési idő
60perc
Költség
Hozzávalók
Ennyi adagra: adag
Értékelés
Szavazatok: 0
Értékelés: 0
Tiéd:
Értékeld a receptet!
Funkciók
Hozzáad az étrendtervezőhöz:
Hozzáadtuk az étrendtervezőhöz.
Receptkártya nyomtatása
Add to Shopping List
This recipe is in your Shopping List
Tápanyagadatok
Sült pisztráng bulgurral és salátával
Mennyiség egy adagban
Energiatartalom: 539 Zsírból származó energia: 99
% DV (napi érték)*
Összes zsírtartalom: 11g 17%
Szénhidrát: 35g 12%
Fehérje: 69g 138%
* A százalékos napi értékek kétezer kalóriás étrendre vonatkoznak.

Elkészítés:

  1. Első lépésben a friss pisztrángról egy papírtörlő segítségével alaposan itasd fel a nedvességet. Majd egy éles kés segítségével mindkét oldalán irdald be, ujjnyi vastagon. A beirdalt halat kívül-belül sózd, borsozd, tegyél bele 2-3 vékony szelet citromot, 2 gerezd fokhagymát. Ha már így sütnéd meg az is nagyon finom, mi azonban egy kis zöld fűszerrel is szeretjük megízesíteni. Ezért egy kevés friss kakukkfüvet és petrezselymet is tettünk bele (de kaporral is nagyon finom). Az így elkészített halat tedd egy sütőpapírral kibélelt tepsibe, vékonyan kend meg olívaolajjal, hogy szépen megpiruljon, majd egy 200 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt süsd készre.
  2. Amíg sül a hal a bulgurt kétszeres sós mennyiségű főzd 5 percig, majd hagyd lefedve 10-15 percig. A bulgurt nem szükséges kevergetni, de fontos, hogy elegendő mennyiségű vízben lefedve párolódjon. Ha kész egy kevés petrezselymet vágj apróra és keverd el vele.
  3. A sült halat tálald frissen a bulgurral és ízlésednek megfelelő kevert salátával.

Egészséges recept pisztrángból

Tudtad, hogy a „Kapj rá!” kampány keretében a Budapesti Adventi Vásáron, a Szent István Bazilika előtt 2018. november 24. és 2019. január 1. között a vásár látogatói halat kóstolhatnak? A faház hétfőtől csütörtökig 10-21 óráig, péntektől vasárnapig 10-22 óráig tart nyitva. (December 24- én: 10-14 óráig, 31-én: 10-16 óráig, január elsején 10-20 óráig).

Kapj rá! kampány

Tématámogatás. Készült az Agrármarketing Centrum támogatásával

Egészséges, fitt test a cél?
Ne halogasd az életmódváltást, csatlakozz hozzánk!
Igen, érdekel!
Kössz, nem!
close-link
Egészséges, fitt test a cél?
Csatlakozz a Clean Eating Életmódprogramhoz!
Táplálkozási tanácsadás + E-könyvek + Receptek + Extra funkciók éves tagsággal.

Használd az EATCLEAN kódot 10% kedvezményért!
Igen, regisztrálok!
Kössz, nem!
close-link
Egészséges, fitt test a cél?
Ne halogasd az életmódváltást! Csatlakozz hozzánk!
Igen, Érdekel.
Kössz, nem.
close-link