Sütőtökkrémleves kókusztejjel

Klasszikus őszi hangulatú leves, melyből mi most finom, egészséges krémlevest készítünk. Jó tudni, hogy a sütőtök sok A-vitamint tartalmaz, ami jót tesz a bőrnek, a hajnak és az immunrendszernek. 
Fgyelem ez a recept alaplé meglétét és turmixolást igényel!
 

Értékelés
Szavazatok: 0
Értékelés: 0
Tiéd:
Értékeld a receptet!
Funkciók
Hozzáad az étrendtervezőhöz:
Hozzáadtuk az étrendtervezőhöz.
Receptkártya nyomtatása
Add to Shopping List
This recipe is in your Shopping List
Tápanyagadatok
Sütőtök krémleves kókusztejjel
Mennyiség egy adagban
Energiatartalom: 155 Zsírból származó energia: 81
% DV (napi érték)*
Összes zsírtartalom: 9g 14%
Szénhidrát: 18g 6%
Fehérje: 3g 6%
* A százalékos napi értékek kétezer kalóriás étrendre vonatkoznak.
Elkészítési idő
40perc
Költség ~400Ft/adag
Hozzávalók
Ennyi adagra: adag
Elkészítési idő
40perc
Költség ~400Ft/adag
Hozzávalók
Ennyi adagra: adag
Értékelés
Szavazatok: 0
Értékelés: 0
Tiéd:
Értékeld a receptet!
Funkciók
Hozzáad az étrendtervezőhöz:
Hozzáadtuk az étrendtervezőhöz.
Receptkártya nyomtatása
Add to Shopping List
This recipe is in your Shopping List
Tápanyagadatok
Sütőtök krémleves kókusztejjel
Mennyiség egy adagban
Energiatartalom: 155 Zsírból származó energia: 81
% DV (napi érték)*
Összes zsírtartalom: 9g 14%
Szénhidrát: 18g 6%
Fehérje: 3g 6%
* A százalékos napi értékek kétezer kalóriás étrendre vonatkoznak.

Elkészítés:

  1. Szeleteljük fel a vöröshagymát és a fokhagymát, és hagyjuk állni 5-10 percig. Közben hámozzuk meg és vágjuk fel a sütőtököt.
  2. Tegyünk két evőkanál alaplevet egy közepes főzőedénybe. Az alaplé nem más mint leszűrt húsleves, vagy répából, zellerből, hagymából, petrezselyemből készült szűrt zöldségleves. Helyettesíthető ha valamikor készítettél zöldséglevest, vagy húslevest és lefagyasztottad. Tegyük bele a vöröshagymát, majd kis/közepes lángon dinszteljük körülbelül 5 percig, közben kevergetve.
  3. Adjuk hozzá a fokhagymát és a gyömbért, majd dinszteljük tovább még egy percig. Adjuk hozzá a kurkumát és a curryt, és alaposan keverjük össze a hagymával és gyömbérrel.
  4. Adjuk hozzá a sütőtököt és a maradék alaplevet, majd ismét keverjük meg jól.
  5. Emeljük a hőfokot magasra. Amikor a leves forrni kezd vegyük vissza a lángot kis/közepes értékre és fedő nélkül főzzük a levest, amíg a sütőtök meg nem puhul (körülbelül 10 perc).
  6. Adjuk hozzá a kókusztejet, majd öntsük a levest adagonként egy turmixgépbe (ügyeljünk arra, hogy ha a turmixgépet túlságosan teletöltjük, a forró leves kiömölhet). Turmixoljuk össze a levest jó alaposan. Ha túl sűrű, hígíthatjuk egy pici kókusztejjel vagy forró alaplével.
  7. Öntsük vissza a főzőedénybe, fűszerezzük tetszés szerint sóval és fehér borssal. Melegítsük újra, majd adjuk hozzá a korianderzöldet.




Egészséges, fitt test a cél?
Ne halogasd az életmódváltást, csatlakozz hozzánk!
Igen, érdekel!
Köszönöm, nem!
close-link
Egészséges, fitt test a cél?
Csatlakozz a Clean Eating Életmódprogramhoz!
Táplálkozási tanácsadás + E-könyvek + Receptek + Extra funkciók éves tagsággal.

Használd az EATCLEAN kódot 10% kedvezményért!
Igen, regisztrálok!
Kösz, nem!
close-link
Egészséges, fitt test a cél?
Ne halogasd az életmódváltást! Csatlakozz hozzánk!
Igen, Érdekel.
Kösz, nem.
close-link