A frittata egy olasz étel, amit jellemzően reggelire fogyasztanak. Összetétele hasonló az omletthez, azonban a frittatát nem forgatják meg, és a tojással már a sütőben sütik készre. Az omlettnél lágyabb, könnyedebb és a feltétekkel bőségesebb étel készíthető így.
Ebben az ételben az a jó, ami számos másik olasz ételben: bármiből készítheted, ami otthon van.
Jelen receptünkben egy különösen egészséges és diétás verziót mutatunk be: a rikottás-spenótos frittatát. Viszont, ha a Te ízlésedhez más belevalók illenek, nyugodtan helyettesítheted egyéb zöldségekkel, esetleg húsokkal.
Diétás fritatta
Hozzávalók
- 8 tojás
- 0,7 dl rizstej vagy zsírszegény tej
- 2 gerezd fokhagyma zúzve
- 1 vöröshagyma vékonyan szeletelve
- 150 g ricotta
- 1 marék spenót (bébispenót, ha lehet)
- 1 csipet szerecsendió őrölt
- 0.5 teáskanál só
- 1 csipet bors
Elkészítés
- Melegítsd elő a sütőt 200 fokra
- Egy nagy tálban keverd össze a tojásokat és a rizstejet (vagy zsírszegény tejet) és tedd félre.
- Melegítsd fel a kókuszolajat egy serpenyőben (ha szép formájú frittatát szeretnél, akkor ehhez a mennyiséghez egy kb. 25 cm átmérőjű serpenyőt válassz) és kezd el sütni a vékonyra vágott hagymaszeleteket és a fokhagymát amíg meg nem puhul. Ha megpuhult add hozzá a spenótot és szórd meg a sóval, borssal, szerecsendióval. Süsd pár percig amíg megfonnyad a spenót.
- Amikor megfonnyadt a spenót öntsd hozzá a tojásos keveréket, majd a ricottát kanállal adagold bele, és tedd be az előmelegített sütőbe. Itt süsd addig amíg a tojás szépen megszilárdul (ez kb. 8 percet vesz igénybe). Amikor kész 4 egyenlő szeletre vágva tálald
- Amint látod a frittata tepsiben sütve is gusztusos:
Tápanyagok
Ezt a receptet a Clean Eating Program részeként ingyen letöltheted! Nem vagy még tag? Próbáld ki most, egy hétre csak 990 Ft-ért! 300+ egészséges recept, 5 db e-könyv és tudástár vár rád! Kattints ide, és csatlakozz most az Életmódprogramhoz!
[/MM_Member_Decision]