Csicseriborsós ragu csirkével és bulgurral

Már megszokhattátok, hogy időről-időre valami újdonsággal, egy-egy szokatlan, de hazai ízléssel is könnyen szerethető ételt hozunk nektek. Most is így történt és bátran állíthatom, nekem új kedvencem született 🙂 Nagyon finom ételt kísérleteztünk ki ugyanis, ami akár egy komoly edzés utáni proteinbomba is lehet. A párolt majd pirított bulgur olyan, mintha tarhonya lenne, ez a gazdagon fűszeres csicseriborsó ragu pedig olyan brutál finom lett, hogy az is beharapná aki irtózik mindentől, ami egészséges. A hús ilyen ízorgia között már csak egy szolid natúr pipiszelet lehet. De nem is szaporítom a szót, hozzuk a receptet, már csak azért is mert a facebookon már olyan sokan igénylitek 🙂

csicseriborsó és csirkemell recept

Csicseriborsós ragu csirkével és bulgurral

Előkészület: 40 minutes
Elkészítés: 40 minutes
Típus: Főétel
Konyha: Egzotikus, Gourmet, Indiai, Nemzetközi
Tálalás: 4 adag
Kalória: 465kcal
[MM_Member_Decision membershipId="1|2|3"]

Hozzávalók

  • 400 g csicseriborsó
  • 1 fej vöröshagyma
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 0,5 cm gyömbér
  • 2 db paradicsom
  • 1 evőkanál sűrített paradicsom (adalékmentes)
  • 1 garam masala fűszer (GreenMark organic)
  • csipet bors (frissen őrölt,fekete )
  • marék petrezselyemzöld
  • 1 evőkanál kókuszzsír
  • 200 g bulgur
  • 1 csirkemell
  • 1 teáskanál

Elkészítés

  • Előkészületek: aprítsd fel kockákra a vöröshagymát, vékony szeletekre a fokhagymát. A gyömbért reszeld le, a petrezselyemzöldet aprítsd fel. A paradicsomokat tedd 3 percre forró vízbe, majd szedd át egy hideg vizes edénybe, hámozd meg, majd vágd apró kockákra. A csirkemellet középen vágd ketté, majd hosszában is ketté, így 4 hasonló méretű szeletet kapsz.
  • Tedd fel főlni a bulgurt úgy, hogy a víz kb. két ujjnyi vastagon lepje el. Adj hozzá egy csipet sót és ha felforrt a víz vedd le takarékra és főzd 5 percig. Ezután lefedve tedd félre puhulni. Ne aggódj ha marad rajta víz, ezt be fogja szívni teljesen.
  • Egy serpenyőben tedd a kókuszsír felét és kezd el hevíteni. Közben aprítsd fel a vöröshagymát, majd kicsit megsózva párold üvegesre a kókuszzsíron. Amikor már majdnem kész add hozzá a fokhagymát vékony szeletekre vágva és a garam masala fűszerkeveréket és lereszelt gyömbért. (A garam masala egy elég bonyolult fűszer, de szerencsére lehet kapni adalékmentes változatban jobb bio üzletekben, így felesleges elkészítened.) Alacsony lángon kevergesd 2-3 percig.
  • Add a hagymás alaphoz a paradicsomot és a paradicsom pürét és egy fél deci vizet és a maradék sót és a borsot. Kicsit magasabb lángon főzd 2-3 percig, amjd add hozzá a csicseriborsót. Lefedve alacsony lángon főzd 15 percig. Ha a szaftot sűrűnek ítéled további vízzel hígíthatod.
  • Amíg fől a csicseriborsó egy másik serpenyőben minimális kókuszsíron süsd meg a csirkemelleket. Mivel a ragu ízekben gazdag lesz ezt nem kell külön fűszerezni, csak oldalanként egy csipet sót használj.
  • Ha a csirkemell készen van tedd félre és a már megpuhult bulgurt a visszamaradt zsiradékon pirítsd át, kb. 3 perc alatt. Így nagyon finom, tarhonyára emlékeztető íze lesz. A levétel előtti pillanatban keverj hozzá egy keveset petrezselyemzöldből.
  • A csicseriborsós raguhoz az utolsó pillanatban add hozzá a petrezselyemzöldet és már vedd is le a tűzről.
  • Tálald a képek látható módon díszítheted újhagymával, vagy snidlinggel, mert az ízük remekül passzol. Fogyaszd egészséggel! ????

Tápanyagok

kalória: 465kcal | szénhidrát: 60g | fehérje: 39.5g | zsír: 7.5g
Elkészítetted?Pineld a @CleanEatingHU vagy jelöld: #cleaneatinghu!
[/MM_Member_Decision] [MM_Member_Decision isMember="false"]

Ezt a receptet a Clean Eating Program részeként ingyen letöltheted! Nem vagy még tag? Próbáld ki most, egy hétre csak 990 Ft-ért! 300+ egészséges recept, 5 db e-könyv és tudástár vár rád! Kattints ide, és csatlakozz most az Életmódprogramhoz!

[/MM_Member_Decision]
Tartalmainkat először hírlevél-olvasóinknak küldjük el. Iratkozz fel, hogy elsőként kapd meg leveleinket!

Tartalmainkat először hírlevél-olvasóinknak küldjük el. Iratkozz fel, hogy elsőként kapd meg leveleinket!

Olvass további hasznos tartalmakat: