Már megszokhattátok, hogy időről-időre valami újdonsággal, egy-egy szokatlan, de hazai ízléssel is könnyen szerethető ételt hozunk nektek. Most is így történt és bátran állíthatom, nekem új kedvencem született 🙂 Nagyon finom ételt kísérleteztünk ki ugyanis, ami akár egy komoly edzés utáni proteinbomba is lehet. A párolt majd pirított bulgur olyan, mintha tarhonya lenne, ez a gazdagon fűszeres csicseriborsó ragu pedig olyan brutál finom lett, hogy az is beharapná aki irtózik mindentől, ami egészséges. A hús ilyen ízorgia között már csak egy szolid natúr pipiszelet lehet. De nem is szaporítom a szót, hozzuk a receptet, már csak azért is mert a facebookon már olyan sokan igénylitek 🙂
Csicseriborsós ragu csirkével és bulgurral
Hozzávalók
- 400 g csicseriborsó
- 1 fej vöröshagyma
- 5 gerezd fokhagyma
- 0,5 cm gyömbér
- 2 db paradicsom
- 1 evőkanál sűrített paradicsom (adalékmentes)
- 1 garam masala fűszer (GreenMark organic)
- csipet bors (frissen őrölt,fekete )
- marék petrezselyemzöld
- 1 evőkanál kókuszzsír
- 200 g bulgur
- 1 csirkemell
- 1 teáskanál só
Elkészítés
- Előkészületek: aprítsd fel kockákra a vöröshagymát, vékony szeletekre a fokhagymát. A gyömbért reszeld le, a petrezselyemzöldet aprítsd fel. A paradicsomokat tedd 3 percre forró vízbe, majd szedd át egy hideg vizes edénybe, hámozd meg, majd vágd apró kockákra. A csirkemellet középen vágd ketté, majd hosszában is ketté, így 4 hasonló méretű szeletet kapsz.
- Tedd fel főlni a bulgurt úgy, hogy a víz kb. két ujjnyi vastagon lepje el. Adj hozzá egy csipet sót és ha felforrt a víz vedd le takarékra és főzd 5 percig. Ezután lefedve tedd félre puhulni. Ne aggódj ha marad rajta víz, ezt be fogja szívni teljesen.
- Egy serpenyőben tedd a kókuszsír felét és kezd el hevíteni. Közben aprítsd fel a vöröshagymát, majd kicsit megsózva párold üvegesre a kókuszzsíron. Amikor már majdnem kész add hozzá a fokhagymát vékony szeletekre vágva és a garam masala fűszerkeveréket és lereszelt gyömbért. (A garam masala egy elég bonyolult fűszer, de szerencsére lehet kapni adalékmentes változatban jobb bio üzletekben, így felesleges elkészítened.) Alacsony lángon kevergesd 2-3 percig.
- Add a hagymás alaphoz a paradicsomot és a paradicsom pürét és egy fél deci vizet és a maradék sót és a borsot. Kicsit magasabb lángon főzd 2-3 percig, amjd add hozzá a csicseriborsót. Lefedve alacsony lángon főzd 15 percig. Ha a szaftot sűrűnek ítéled további vízzel hígíthatod.
- Amíg fől a csicseriborsó egy másik serpenyőben minimális kókuszsíron süsd meg a csirkemelleket. Mivel a ragu ízekben gazdag lesz ezt nem kell külön fűszerezni, csak oldalanként egy csipet sót használj.
- Ha a csirkemell készen van tedd félre és a már megpuhult bulgurt a visszamaradt zsiradékon pirítsd át, kb. 3 perc alatt. Így nagyon finom, tarhonyára emlékeztető íze lesz. A levétel előtti pillanatban keverj hozzá egy keveset petrezselyemzöldből.
- A csicseriborsós raguhoz az utolsó pillanatban add hozzá a petrezselyemzöldet és már vedd is le a tűzről.
- Tálald a képek látható módon díszítheted újhagymával, vagy snidlinggel, mert az ízük remekül passzol. Fogyaszd egészséggel!
Tápanyagok
Ezt a receptet a Clean Eating Program részeként ingyen letöltheted! Nem vagy még tag? Próbáld ki most, egy hétre csak 990 Ft-ért! 300+ egészséges recept, 5 db e-könyv és tudástár vár rád! Kattints ide, és csatlakozz most az Életmódprogramhoz!
[/MM_Member_Decision]