Csirkenyárs pirított édesburival

A saslik, vagy nyárs az otthoni grillezések kedvence. Mi most egy könnyedebb verziót készítünk egy egyszerű páccal megbolondított csirkemellből és zöldségekből. Hozzá szuperül passzol a pirított édesburgonya, aminek elkészítéséhez nem árt egy kis gyakorlat, ezért azt részletesebben mutatjuk be. Ezt a remek ételt fogyaszthatod nem csak ebédre, de akár délután is, hiszem kevés szénhidrátot tartalma az egyik legjobb forrásból adódik. Olcsó, de mégis elegáns fogással akár vendégeid is elkápráztathatod.

diétás csirkesaslik

Csirkenyárs pirított édesburgonyával

Előkészület: 40 minutes
Elkészítés: 40 minutes
Típus: Főétel, Vacsora
Konyha: Gourmet, Klasszikus, Mediterrán, Nemzetközi
Tálalás: 2 adag
Kalória: 501kcal
[MM_Member_Decision membershipId="1|2|3"]

Hozzávalók

  • 300 g csirkemell
  • 400 g édesburgonya
  • 4 fej gomba
  • 1/2 cukkini
  • 1 kaliforniai paprika
  • 1 lilahagyma
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 teáskanál oregánó szárított
  • 1 teáskanál
  • 1/2 teáskanál fehér bors
  • 1/2 teáskanál őrölt kömény
  • 1 teáskanál pirospaprika

Elkészítés

  • A csirkemellet vágd nagyobb kockákra. Hogy finom és omlós legyen készítsd el a pácot: a fokhagymát reszeld le és keverd el 3 evőkanál olívaolajjal és a fűszerekkel. Egy zárható tasakban keverd el a húst és a pácot, majd tedd a hűtőbe 2-3 órára, vagy akár egy egész estére.
  • Vágd fel a zöldségeket! Hámozd meg az édesburgonyát, majd egységes kb. 2 centis kockákra vágd. (Mivel elég kemény zöldség egy éles, stabil kést válassz!) A többi zöldséget pedig akkora darabokra, mint a csirkemell kockák. Az felaprított zöldségeket az édesburgonya kivételével picit sózd meg.
  • Az igazán jó pirított édesburgonyát nem egyszerű elkészíteni, de nem lehetetlen. A lényeg, hogy a lehető legmagasabb hőfokon készítsük. Erre legalkalmasabb, ha gázrózsás tűzhelyen (nem indukciós lapon) wokban és magas lángon készíted. Tegyél a wokba némi kókuszsírt és amikor már igazán forró tedd bele az összes édesburgonyát. Csupán 3-4 percre lesz szükség, amíg elkészül. eközben egy lapos fakanállal óvatosan forgasd, vagy profi módon rázd meg a wokot, hogy az oldalakon csak piruljon, de még ne égjen meg. Amikor elkészült tedd papírtörlőre, majd sózd meg.
  • A nyárspálcákra szúrd fel a bepácolt húst és a zöldségeket. Próbálj meg mindent egyenletesen elosztani. Egy minimális olívaolajon grill lapon, vagy tapadásmentes serpenyőben süsd meg a nyársakat. Kb. 3 percenként forgass rajtuk egy negyedet, hogy minden oldalról jól átsüljön. Itt már nem kell a legmagasabb hőfokon dolgoznod.

Tápanyagok

kalória: 501kcal | szénhidrát: 43g | fehérje: 55g | zsír: 14g
Elkészítetted?Pineld a @CleanEatingHU vagy jelöld: #cleaneatinghu!
[/MM_Member_Decision] [MM_Member_Decision isMember="false"]

Ezt a receptet a Clean Eating Program részeként ingyen letöltheted! Nem vagy még tag? Próbáld ki most, egy hétre csak 990 Ft-ért! 300+ egészséges recept, 5 db e-könyv és tudástár vár rád! Kattints ide, és csatlakozz most az Életmódprogramhoz!

[/MM_Member_Decision]
Tartalmainkat először hírlevél-olvasóinknak küldjük el. Iratkozz fel, hogy elsőként kapd meg leveleinket!

Tartalmainkat először hírlevél-olvasóinknak küldjük el. Iratkozz fel, hogy elsőként kapd meg leveleinket!

Olvass további hasznos tartalmakat:

Fejessalis egytálétel recept

A fejes salátát mindenki jól ismeri, azonban kevesen fogyasztják a hamburgeren túl… Pedig egy igazán értékes zöldségről van szó, amely sokféleképpen fehasználható.

Elolvasom