Csirkesült brokkolival

Íme egy remek csirke-brokkoli reinkarnáció. A szuperdiétás ételt ezúttal egy különleges kesudiós mártás dobja fel, ami nagyon jól illik hozzá. Még akkor is be fog jönni, ha már herótod van az étel két fő összetevőjétől. Cserébe csupán néhány gramm zsírral leszünk gazdagabbak, ami igazán megéri az ízélményt. Gourmet fogásunk azoknak áll jól, akik már kiismerik magukat a konyhában és szeretnének egy szinttel tovább lépni a gasztronómiában.

csirkemell, brokkoli és kesudió recept

Csirkesült brokkolival

Előkészület: 30 minutes
Elkészítés: 30 minutes
Típus: Főétel
Konyha: Francia, Gourmet, Nemzetközi
Tálalás: 2 adag
Kalória: 326kcal

Hozzávalók

  • 0.5 marék kesudió sótlan
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 0.5 db citrom leve
  • 300 g csirkemell filé kb 1/2 cm vastag szeletekben
  • 1 teáskanál
  • 0.5 teáskanál bors frissen őrölve
  • 0.5 fej vöröshagyma apróra vágva
  • 1 fej brokkoli
  • 1 evőkanál kókuszzsír 1 lapos ek.

Elkészítés

  • A vöröshagymát aprítsd kockákra, a fokhagymát szeletekre. A brokkolit szedd rózsáira. A csirkemellet vágd fel apró kockákra.
  • A brokkolit enyhén párold meg enyhén sós vízben. Elég 5 percig párolni, ne legyen túl puha. Ne használj túl sok vizet csak amennyi feltétlenül szükséges (ennek lesz jelentősége) Ha kész szűrd le a levét és tedd félre.
  • A kesudiót egy serpenyőben picit pirítsd meg, majd tedd félre. Az apróra vágott csirkemellet sózd, borsozd és kevés kókuszzsíron szintén süsd meg süsd meg.
  • A felszabadult serpenyőben a maradék kókuszzsíron pirítsd üvegesre a vöröshagymát és 2 gerezd fokhagymát. Sózd meg. Amikor már üveges add hozzá a brokkolit és 2-3 perc alatt forgasd össze picit magas lángon.
  • Tedd egy erős aprítógépbe a kesudiót, két gerezd fokhagymával, a citromlével és a brokkoli főzőlevéből kb. 1.5 decivel (azért kell kevés vízben főzni, hogy ide több aromát hozzon) és a maradék fűszerekkel. Mindezt alaposan turmixolj össze, amíg teljesen egynemű nem lesz.
  • Keverd hozzá a kesudiós szószt a brokkolival és a csirkemellel és egy perc alatt forrald össze.

Notes

Tipp: Egy csipet cayenne borssal még pikánsabbá teheted! 🙂
A recept a 2015-ben, a kitchenbox kft számára írt receptünk továbbfejlesztése. Fotó: Kitchenbox.hu

Tápanyagok

kalória: 326kcal | szénhidrát: 9g | fehérje: 44g | zsír: 12g
Elkészítetted?Pineld a @CleanEatingHU vagy jelöld: #cleaneatinghu!
Tartalmainkat először hírlevél-olvasóinknak küldjük el. Iratkozz fel, hogy elsőként kapd meg leveleinket!

Tartalmainkat először hírlevél-olvasóinknak küldjük el. Iratkozz fel, hogy elsőként kapd meg leveleinket!

Olvass további hasznos tartalmakat:

Zellerkrémleves

A zellergumó tökéletes választás, mert a belőle készült krémleves igazán ízletes és a legjobb választás a hidegebb napokra is.

Elolvasom