A naan egy indiai kenyérféle, mely eredetileg perzsiából származik (naan perzsául kenyeret jelent). A lapos lepényszerű kenyeret elég egyszer megkóstolni és az is imádni fogja, aki alapvetően nem a fűszeres ázsiai ízek rajongója. A hagyományosan tandori agyagkemence oldalán sült kenyeret kívülről ropogós pirult részek tarkítják, belül azonban meglepően rugalmas tésztával találkozunk. Az étel egybeforrt az indiai vagy pakisztáni konyhával, ahol leginkább szószokkal megrakva, vagy főételek mellé köretként szokták fogyasztani.
A naant természetesen búzalisztből készítik, így ha a te gyomrod nem kedveli a glutént, vagy éppen diétáznál akkor nem igazán jó választás. Ellentétben a mi clean receptünkkel, melyre nem csak a gluténmentes, de a mindenmentes és a vegan plecsnit is ráakaszthatjuk. (De a paleo jelzőt is egész nyugodtan.) Miért? Mert alig tartalmaz felszívódó szénhidrátot (kenyerenként 7.5g nem túl sok), nem tartalmaz lisztet és semmilyen állati eredetűt. Ha a receptben leírt elkészítési módot követed, akkor az eredeti agyagkemencés változathoz közelálló lepénykenyereket kapsz, melyeket akár kedved szerint továbbfűszerezhetsz. Fogyaszd a nap során bármikor (az lefekvés előtti órákat kivéve) köretként, snack helyett, vagy pl. tunkold ehhez az új chimichurri szószhoz.

Diétás Naan kenyér házilag
Ezt a receptet a Clean Eating Program részeként ingyen letöltheted! Nem vagy még tag? Próbáld ki most, egy hétre csak 90 Ft-ért! 300+ egészséges recept, 5 db e-könyv és tudástár vár rád! Kattints ide, és csatlakozz most az Életmódprogramhoz!