Füstös népirtás – kössz NEM!

Dohányzás: Ami nagyszüleink idejében a stílus és a menőség egyik szimbóluma volt, ma már egyértelműen az egészségtelen életmód egyik legdurvább eleme. Azonban hiába emelik az árát az egekbe és hiába nyomtatnak elrettentő képet a dobozra még ma is rengetegen függője van ennek a lassan ölő legális drognak. Valahogy a dohányosok mégis nyugalommal gyújtanak rá egy újabb szálra, aminek egyetlen várt hatása függőségük pillanatnyi kielégítése..

Ennek talán egyik oka az, hogy szilárdan él bennünk egy kép, miszerint a cigi egyetlen alapanyaga a dohánymezőkön termelt levelekből készül. Sajnos ma ez már nem így van! Egyrészt nincs egyszerűen elegendő termőhely ekkora igények kielégítésére, másrészt a termesztés helyett a dohányipari multik a filléres szintetikus előállítást választják.

Tudtad, például, hogy egy szál cigaretta előállítása az usában kb 0,1 cent, azaz kb 0,2 Ft. Ez azt jelenti, hogy egy doboz cigaretta előállítása kb 4 Forint! Hogy miért? Mert ma már a cigaretta nem dohányleveleket, hanem gyakorlatilag csak hulladékokat és mérgeket Tartalmaz. Így kerül az egyébként is káros dohánylevél helyére a konkrétan mérgező hatású vegyianyagot (pl. ólmot, ammóniát, benzolt, acetont, kadmiumot,…), sugárzó radioaktív anyagot (polónium 210) és lényegében hulladékokat (tehén vizelet, papírszemét és dohányipari hulladékok).

Ha még mindig azt hinnéd, hogy "oké biztos eltúlozzák, hiszen úgyis bevizsgálják, blablabla…", akkor nézd meg egy a rövidfilmet, ami bemutatja miből készül a cigaretta.

Oszd meg ezt a bejegyzést dohányos ismerőseid számára! Ha már egy ember elgondolkodik és változtat akkor megérte.

Tartalmainkat először hírlevél-olvasóinknak küldjük el. Iratkozz fel, hogy elsőként kapd meg leveleinket!

Tartalmainkat először hírlevél-olvasóinknak küldjük el. Iratkozz fel, hogy elsőként kapd meg leveleinket!

Olvass további hasznos tartalmakat: