Élesztő

Az élesztő szó alatt a Saccharomyces nemzetségbe tartozó élesztőgombákból készített élelmiszeripari termékeket nevezzük. Az élesztő kb 75% víz, 13% proteint és minimális zsírt, szénhidrátot és mikrotápanygaokat tartalmaz. Az élelmiszeriparban a tészták térfogatának növelése és állagjavítása miatt hazsnálják.

A Clean eating értelmezésében az élesztő nem tartozik a tiltott, sem a preferált élelmiszerek közé. Az igazság az, hogy alapvetően maga az élesztő remek élettani hatásokkal rendelkezik. Az élesztőgombáknak köszönhetően termelődik számtalan vitamin szervezetünkben, segíti a szénhidrátok lebontását és immunerősítő szerepe sem elhanyagolhtó. Azonban a túlzott fogyasztása, vagy az elfogyasztott közeg ezt negítvvá teheti hatásait, ilyenkor savasodás, puffadás, baktériumok elszaporodása jelenhet meg.

Nature

Tartalmainkat először hírlevél-olvasóinknak küldjük el. Iratkozz fel, hogy elsőként kapd meg leveleinket!

Tartalmainkat először hírlevél-olvasóinknak küldjük el. Iratkozz fel, hogy elsőként kapd meg leveleinket!

Olvass további hasznos tartalmakat:

A nagy rostmustra

Mik is azok a rostok? Minden rosttípusnak megvan a maga egyedi szerkezete és hatása az emésztőrendszerre és az egészségre. Pontosan milyen szerepük van? Lássuk!

Elolvasom