Szereted a karalábét? Nem igazán? Akkor itt az idő megismerni jobban. Ez a gumós zöldség ugyanis nem csak húslevesbe való. Ezerféleképpen elkészíthetjük pl. hasábként sütve, vagy tócsni formájában is. Mi azonban most magasra tettük a mércét és elkészítettük eddigi receptjeink közül a legösszetettebbet azért, hogy ez igazi fitnesz ételt alkossunk. De miért jó a karalábé? Azért, mert extra diétás növény. Szinte alig tartalmaz felesleges kalóriát, viszont rengeteg mikroelemet igen. Fontos ásványi anyaga a szelén, a kálium, kalcium , magnézium, réz, vas valamint a kén, foszfor. Vitaminja az E-, B1- és B6-vitamin, a folsav, pantoténsav és C-vitamin, melyből 63 mg van 100 grammban. Érdekesség, hogy a karalábé levele is fogyasztható, sőt háromszor annyi ásványi anyagot tartalmaz, mint a gumója, ezért természetesen mi ezt is felhasználjunk receptünkben.
Töltött karalábénk a fitnesz életmód jegyében csirkemellel, rizzsel és zöldségekkel készül. De nem ám csak úgy! Készítettünk hozzá ugyanis egy brutálisan finom mártást is, ami méltó kísérője ennek a pompás ételnek. Receptünk ezúttal nem a legegyszerűbbek közé tartozik, de lépésről lépésre mindent leírtunk, hogy biztos legyen a siker.

Fitnesz töltött karalábé
Ezt a receptet a Clean Eating Program részeként ingyen letöltheted! Nem vagy még tag? Próbáld ki most, egy hétre csak 90 Ft-ért! 300+ egészséges recept, 5 db e-könyv és tudástár vár rád! Kattints ide, és csatlakozz most az Életmódprogramhoz!