Ha valami könnyen összedobható sajtos ropogtatnivalóra vágyunk, ez a recept tökéletes választás. Finom, ropogós, természetes alapanyagokból készül, egy a baj vele: nem lehet abbahagyni
4 adag (kb 20 db) 1 óra kb 600 Ft.
Tápanyagok 1 adagban
Kalória: 200kcal, Protein: 18g, Szénhidrát: 25g, ebből cukor: 5g, Zsír: 15g,
Összetevők:
- 50 g kókuszzsír
- 150 g GM zabpehely
- 175 g zsírszegény sajt
- 1 db tojás
- 2 ek rozmaring
- 1 tk chili
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
Elkészítés:
1. Olvasszuk fel a kókuszzsírt, adjuk hozzá a chilit és a rozmaringot, pár másodpercig ebben forrósítjuk, hogy az illóolajok kijöjjenek a rozmaringból és a chiliből is.
2. A zabpelyhet és a lereszelt sajtot keverjük össze, majd öntsük rá a felvert tojást és a kicsit már kihűlt, fűszeres kókuszzsírt.
Jól keverjük el a masszát.
3. Egy nagy méretű tepsit béleljünk ki sütőpapírral és a masszából tetszőleges méretű halmokat lapogassunk el rajta.
4. 180 fokra előmelegített sütőbe tegyük és süssük kb. 30-35 percig.