Gombás-zöldborsós csirkeragu

Néha nagyon nehéz kitalálni mit főzzünk nap-mint nap. Mivel a fűszeres csirkemellet már kicsit untuk, szerettem volna valami szaftosabbat, de mégis egészséges, clean ebédet alkotni, így jött az ötlet a következő recepthez. Nagy sikert aratottwink

3 adag  30 perc  kb 1000 Ft.

Tápanyagok 1 adagban (rizs nélkül)

Kalória:180kcal, Protein: 24g, Szénhidrát: 10g, ebből cukor: 1g,  Zsír: 4g,

gombás zöldfűszeres csirkemell

Összetevők:

  • 1 csirkemell filé
  • 1 üveg szeletelt gomba
  • 1 doboz zsírszegény natúr joghurt
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • só, bors, majoranna
  • 1 gerezd zúzott fokhagyma
  • borsó (fakultatív)
  • 1 púpos ek. GM zabliszt

Elkészítés:

1. A csirkét vágjuk fel kockákra és fűszerezzük be sóval, borssal.

2. A vöröshagymát apróra vágjuk és kókuszzsíron kevés sóval dinszteljük üvegesre.

3. Zúzzuk össze a fokhagymát és tegyük hozzá azt is a vöröshagymához. (Én ekkor adtam hozzá egy kis fagyasztott zöldborsót is)

4. Amikor megdinsztelődött a hagyma, adjuk hozzá a gombát és csirkét.

5. fehéredésig pároljuk, majd öntsük fel kb. 1,5-2 dl vízzel.

6.  Eközben a natúr joghurtot keverjük el egy evőkanál zabliszttel csomómentesre, majd amikor már a hús kész, keverjük el vele.

7. Forraljuk össze és ízlés szerint szórjunk bele majorannát, illetve sót és borsot, amennyi még szükséges.

8. Mi barnarizzsel ettük, de teljes kiőrlésű tésztával is finom .

 

Tartalmainkat először hírlevél-olvasóinknak küldjük el. Iratkozz fel, hogy elsőként kapd meg leveleinket!

Tartalmainkat először hírlevél-olvasóinknak küldjük el. Iratkozz fel, hogy elsőként kapd meg leveleinket!

Olvass további hasznos tartalmakat: