Guarana

A guarana egy gömbölyded gyümöclsféle, mely Braziliában őshonos 10-12m magasra növő cserjéken terem.  Évszázadokkal ezelőtt a tupi indiánok által felfedezett élénkítő-, ajzószer. Ma elismert, szellemi és testi fittséget biztosító termék.

Kíváló élénkítő tulajdonságát egy természetes növényi formájú koffein (guaranin) tartalmának köszönheti. Ez a hatóanyag stimulálja a szívet, a mellékvesét és a központi rendszert. Ezáltal fokozza az éberséget, és csökkenti a fáradtságot, valamint energiaszint és állóképesség növekedést okoz. A szervezetben megnöveli a zsírok energiaforrásként történő hasznosítását, lehetővé téve ezzel a „zsírvesztést”. Ezen hatása miatt sok zsírégető készítményben kombinálják termogén zsírégetőkkel, A guaranin számos tekintetben előnyösebb, mint a kávéból nyerhető koffein .Élénkítő hatását hosszan, elnyújtva fejti ki, azonban mentes a koffein káros mellékhatásaitól.

A javasolt felhasználandó mennyiséget általában 500 és 1,000 mg között határozzák meg, napi 1-2 alkalommal. Habár ellenjavallat nélküli, biztonságos kiegészítőnek számít gyermekeknek és várandós nőknek fogyasztása nem ajánlott. szinténmeg kell említeni, hogy hoszabb ideig történő használata megnöveli a folyadékigényt.

Tartalmainkat először hírlevél-olvasóinknak küldjük el. Iratkozz fel, hogy elsőként kapd meg leveleinket!

Tartalmainkat először hírlevél-olvasóinknak küldjük el. Iratkozz fel, hogy elsőként kapd meg leveleinket!

Olvass további hasznos tartalmakat: