Házi mogyorókrém egészségesen! (recepttel)

A 2022-es év eleje az újévi fogadalmak bűvöletében ég, melyek elsősorban a fittséget és az egészséges életmódot célozzák meg, azonban az első napok után sokan vágyakozni kezdenek a finom ízek után. Korábbi cikkünkben összegeztük azokat a tippeket, melyekkel könnyebben be lehet tartani a fogadalmakat, most pedig egy ízletes receptet hoztunk el olvasóinknak, hogy könnyebb legyen az alkalmazkodás új életünkhöz.

Nem könnyű ellenállni a kísértésnek, amikor valaki hosszú idő után életmóddal kapcsolatos változás mellett dönt. A korábbi berögzült szokásainkat nagyon nehéz levetkőzni, így kemény kihívással néznek szembe azok, akik igyekeznek egészségesebben táplálkozni. Sok esetben tévesen úgy gondoljuk, hogy a tudatos táplálkozásban nélkülöznünk kell a finom ízeket, ugyanakkor ez koránt sincs így.

Mogyorókrém

Miért a CleanEating életmódprogramja a tökéletes választás?

A Cleaneating weboldalán az olvasók több mint 300 recept közül választhatnak, ezek között pedig jó néhány igencsak ínycsiklandozó finomsággal találkozhatnak azok, akik változásra adják a fejüket. A mai cikkünkben egy új finomságot hoztunk el olvasóinknak, hiszen a házi készítésű mogyorókrém kiváló kiegészítője lehet az egészséges étkezéseknek.

Hozzávalók:

  • 150 gramm török mogyoró
  • 30 gramm étcsokoládé
  • 20 gramm kókuszolaj
  • 10 gramm holland kakaópor
  • 15 gramm eritrit
  • (igény esetén egy csomag vaníliáscukor)

Milyen tápanyagokat tartalmaz?

A török mogyoró kiváló E-vitamin-forrás, fogyasztása esetén a sejthártyánkat védelemmel ruházzuk fel, aminek köszönhetően megerősíthetjük az immunrendszerünket, valamint az öregedés késleltetésében is nagy szerepet játszik ennek a tápanyagnak a fogyasztása.

A kókuszolaj nagyszerűen illeszkedik a diétás étrendekhez, ráadásul pénztárcakímélő megoldás, míg az eritrittel remekül pótolhatjuk a cukrot, ami 0 glikémiás indexű édesítőszer. Az étcsokoládéban sok az antioxidáns, amely segít megőrizni a bőr feszességét.

Három szuper alternatíva a cukor pótlására

Elkészítése:

A mogyorót pirítsuk le serpenyőben, majd még melegen öntsük át egy tiszta konyharuhába. Ezt követően fedjük be teljesen, és morzsoljuk addig a kezünkkel, amíg le nem válik a héja. Eztán aprítógépben daráljuk krémesre, közben a többi hozzávalót egy lábasban alacsony hőfokon dolgozzuk össze (olvasszuk meg), végül pedig keverjük őket össze.

A lábasban és az aprítóban összedolgozott hozzávalókat végül öntsük össze, majd keverjük addig, amíg el nem oszlik szép állagúvá. Válasszunk egy ízléses csatos üveget a tárolásra, hagyjuk kihűlni a végterméket, és öntsük bele. A házi mogyorókrém tárolása szobahőmérsékleten történik.

Csicseriborsós ragu csirkével és bulgurral

Mivel fogyaszthatjuk?

Amennyiben edzünk, úgy célszerű proteinpalacsintával fogyasztani, hiszen így a kellemest a hasznossal ötvözhetjük. Ezenfelül reggelire szénhidrátcsökkentett kenyérből elkészített pirítósra kenve is tálalhatjuk, de akár kedvenc zabkásánkat is ízesíthetjük vele. Abban az esetben, ha a gyümölcsök szerelmese vagy, nyugodtan adj hozzá egy kis epret vagy szezonális finomságokat.

Ne feledd:

Csatlakozz a Clean Eating Életmódprogramhoz most csak 90 Ft-ért!

  • 300+ egészséges, finom recept – rendszeresen újabbakat küldünk
  • Kipróbált, bevált mintaétrendek
  • 5 db e-könyv, összesen több mint 15.000 Ft értékben!
  • Hetente Clean Eating írások, hogy motivált maradj!

Kattints, és regisztrálj: bit.ly/csatlakozz-a-clean-eatinghez

Tetszett? Oszd meg :)